KıbrısKültür SanatManşetToplum

Emekler çöpe gitti

‘Evvel Zaman İçinde Lurucina’ panayırı ikinci kez ertelendi, köy halkı ateş püskürdü

‘Evvel Zaman İçinde Lurucina’ panayırı ikinci kez ertelendi, köy halkı ateş püskürdü!


DEVRİM DEMİR

LURUCİNA ÜVEY EVLAT MI?
‘Evvel zaman içinde Lurucina’ panayırının ikinci kez ertelenmesi köy halkı tarafından büyük tepki topladı. Yağış uyarısı nedeniyle 15 Ekim’de 1 kez ertelenen, Gazze’de yaşanan gelişmeler nedeniyle de bu kez 21 Ekim’de tarih verilmeden ertelenen panayır nedeniyle köyde stant için hazırlık yapan onlarca insanın emeği çöp oldu. Yılda bir kez hareketlenen ve insan kalabalığının uğradığı köyde satış yapan onlarca kişi, hazırladığı el ürünlerinin birçoğunu çöpe atmak zorunda kaldı. Fırın yakacak olan kişiler günler önce kestiği hayvanları saklamak için derin dondurucu arayışına girerken, satış için hazırlanan onlarca ekmek köy bakkalında satılmayı bekliyor.

KÖYLÜ RAHATSIZ
Akıncılar (Lurucina) köyünden göç etmek zorunda kalan ve yılda bir yapılan panayırda tüm sevdiklerini görmek için yurt dışından bu tarihe bilet kesenlerde büyük hayal kırıklığı yaşadı. GIYNIK Gazetesi’ne konuşan köy halkı, iki kez yapılan ertelemenin doğru olmadığını savundu. Gazze’de yaşanan saldırı için çok üzgün olduklarını ifade eden köy halkı, 3 günlük yasın 21 Ekim’de sona erdiğini ve kararın Resmî Gazete’de yayımlandığını kaydetti.

“HER YERDE İPTAL EDİLMELİYDİ”
Etkinliklerin her yerde iptal edilmesi gerektiğine dikkati çeken köy halkı, “Gerekirse müziksiz yapardık, ikinci kez ertelenmemeliydi. Meyhaneler, eğlence yerleri hiçbir yer kapatılmazken yılda bir kez köyümüzün insan sesleri yükseldiği panayırın ikinci kez ertelenmesi büyük bir ayrımcılık olarak düşünüyoruz, satış yapmak için bugünü bekleyen onlarca kişinin emekleri çöp oldu üzgünüz” şeklinde tepki verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu