KıbrısManşetToplum

Emekli Subaylar Derneğinin 20 Temmuz mesajı

Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajda, Barış Harekatıyla Kıbrıs Türk varlığını korumak için; var oluş ve direnişin sembolü olan Mücahitle Mehmetçiğin omuz omuza mücadelesi nihayete ulaşarak, çekilen acılar ve katliamların sonlandırıldığı kaydedildi.

Anavatan Türkiye’nin Kıbrıs Türkü için her türlü maddi ve manevi fedakarlığı göstermekten hiçbir zaman kaçınmadığı gibi gereğinde can vermekten de kaçınmadığı vurgulanan mesajda, “Kıbrıs için bir dönüm noktası olan 20 Temmuz 1974’ün üzerinden bugün tam 49 yıl geçmiştir. Kıbrıs Türk’ü ve Anavatan’ın çözüm yönünde ortaya koyduğu iyi niyet ve irade Enosis hedefinden vazgeçmemiş olan Rum ve Yunanlılar tarafında karşılık bulmamıştır.” denildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçmeyecek olan Kıbrıs Türk Halkı bağımsızlık ve özgürlüğüne kavuştuğu bu günde tarih sahnesinde özne olarak da yerini aldığı kaydedilen açıklamada, “ Barış ve Özgürlük Bayramımızın 49u’ncusunu kutladığımız bu mutlu günde hedefimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletini koruyarak, halkımızı güven ve refah içerisinde geleceğe taşımaktır.” ifadeleri yer aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu