GenelKıbrısManşetSiyaset

Emine Dizdarlı: Yasama ve yürütme organları ile devlet yönetimi makamları, mahkeme kararlarına uymak zorunda

Eski ombudsmanlardan Emine Dizdarlı, BRTK Müdürü Meryem Özkurt'un seçim yasaklarını delmesi nedeniyle 2 ay hapis cezasına çarptırılması sonrası, "Yasama ve Yürütme Organları ile Devlet Yönetimi makamları, mahkeme kararlarına uymak zorunda" dedi.

Eski ombudsmanlardan Emine Dizdarlı, BRTK Müdürü Meryem Özkurt’un seçim yasaklarını delmesi nedeniyle 2 ay hapis cezasına çarptırılması sonrası, “Yasama ve Yürütme Organları ile Devlet Yönetimi makamları, mahkeme kararlarına uymak zorunda” dedi.

Eski ombudsmanlardan Emine Dizdarlı, BRTK Müdürü Meryem Özkurt’un seçim yasaklarını delmesi nedeniyle 2 ay hapis cezasına çarptırılması sonrası, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“MAHKEMELERE VE YARGIÇLARA EMİR VE TALİMAT VERİLEMEZ”

Anayasası’nın 136’ncı maddesine işaret eden Dizdarlı, yargıçların görevlerinde bağımsız olduğunu ve Anayasa’ya, yasaya ve hukuka uygun olarak vicdani kararlarına göre hüküm verdiğini kaydetti.

“Hiçbir organ, makam, merci veya kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve yargıçlara emir ve talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz” diyen Dizdarlı, görülmekte olan bir dava hakkında Cumhuriyet Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir demeçte bulunamayacağının altını çizdi.

Dizdarlı, “Yasama ve Yürütme Organları ile Devlet Yönetimi makamları, mahkeme kararlarına uymak zorundadır. Dolayısıyla, yargı süreci devam ederken ve/veya Sayın Meryem Özkurt aleyhindeki karar kesinleşmeden (istinaf başvurusu neticelenmeden veya istinaf süresi dolmadan) Cumhuriyet Meclisi, Dilekçe ve Ombudsman Komitesi söz konusu mahkeme kararını görüşemez ve/veya söz konusu kararı görüşmesi mevsimsizdir.” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu