KıbrısManşet

Emine Tomruk eşliğinde 7 Kız Öğrenci T-Gate, İstanbul Girişimcilik Programına katıldı

21- 22 Eylül tarihleri arasında GİKAD Akademi öncülüğünde ve Türk Bankası sponsorluğunda, Akademi Eğitim Koordinatörü Özlem Ratip ve Türk Bankası Kadın Bankacılığı Müdürü Emine Tomruk eşliğinde 7 Kız Öğrenci T-Gate, İstanbul Girişimcilik Programına katıldı.

Haziran ayında GİKAD Akademi faaliyetleri kapsamında Türk Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilen II. Girişimcilik Kampı ile Nisan ayında HABİTAT ile GİKAD işbirliğinde yapılan Fikir Maratonu etkinliği sonucunda 7 kız öğrenci T-Gate İstanbul girişimcilik programına katılma hakkı kazanmıştı.

21 Eylül 2022 tarihinde öğrenciler GİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komitesi Koordinatörü Özlem Ratip ile Türk Bankası Kadın Bankacılığı Müdürü Emine Tomruk eşliğinde program için İstanbul’a doğru yola çıktı.

Programın ilk günü, öğrenciler geleceğe yönelik iş fikirleri ile girişim planlarına ilişkin bilgilendirme sunumlarını yaptılar. Türk Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çınar, T-Gate Satış ve Pazarlama Direktörü Can Görgün, Türk Bankası A.Ş. CEO’su Mithat Arıkan ile Türk Bankası Kurumsal Ticari ve Teknoloji Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Alpkaya’dan oluşan bir ekip öğrencilerin sunumlarını izleyerek, iş fikirlerini geliştirmelerine yönelik istişarelerde bulundu.

İnteraktif olarak gerçekleştirilen ilk oturumun ardından, Xpoda Proje Grup Yöneticisi Okan Ersoy tarafından program katılımcılarına No-Code eğitimi verildi. Günün son etkinliği olarak da, katılımcılar Türk Bankası Yönetim Kurulu üyeleri Bars Börteçene ve Kurt Börteçene ile tanışıp, girişimciliğe yönelik fikir-alışverişinde bulundular.
22 Eylül’de ise İTÜ Arıkent Teknopark’a ziyaret düzenlendi.

Ziyaret kapsamında, kız öğrencilere teknopark çalışmaları ve girişimcilik fikirlerinin geliştirilmesine yönelik sunulan desteklere ilişkin bilgilendirilmelerde bulunuldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu