GenelKıbrısManşet

Eminoğlu: Yardıma ihtiyacı olmayan aileler yardıma alıştırıldı

Kafesli Mahallesi Muhtarı Hüseyin Eminoğlu yapılan gereksiz yardımlara isyan etti.  

Kafesli Mahallesi Muhtarı Hüseyin Eminoğlu yapılan gereksiz yardımlara isyan etti.  Lefkoşa Surlariçi’nde yardıma muhtaç insanın yok denecek kadar az olduğunu dile getiren Eminoğlu, Surlariçi’inde yaşayan insanların yardıma ihtiyacı olmamasına rağmen yardım beklentisi içinde olduğunu söyleyerek şunları aktardı, “Lefkoşa surlar içinde yardıma muhtaç insan yok denecek kadar az. Seçim, bayram, okullar açılacak diye yardım bekliyorlar.  İnsanlar yapılan yardımlara öyle bir alıştı ki her gün yardım beklentisi içinde.”

Yardıma hiç ihtiyacı olmaya ailelerin yardıma alıştırıldığını hatta durumlarına bire bir yakından bildiği bazı sosyal yardım alkan kişilerin çocuklarını aç bırakıp kumara gittiğini sonra yardım talep ettiklerini iddia eden Eminoğlu, “İyi bilmeliyiz ki surlar içinde yaşayan alın teri ile geçinmeye çalışan çok büyük onurlu ve şerefli aileler vardır” dedi. Diğer yandan bazı ailelerinde gelen yardımları bakkal ve marketlere satıldığını tespit ettilerini ekleyen Muhtar Eminoğlu, Surlariçi’nde bulunan 12 muhtarın yaptığı çağrılara rağmen kayıtsız kaldıklarını hatta bir mahalle muhtarının ‘Ben yardım etmezsem seçimi kazanamam’ dediğini aktararak “Balık  baştan kokar” şeklinde yorumladı.

Diğer yandan Surlariçi’nde gençlerin zehirlendiğine kadar dikkat çekti. Bugüne  kadar Lefkoşa Surlariçi’nde 5 gencin uyuşturucu nedeniyle toprağa verildiğini hatırlatan Eminoğlu, “Önlem alınmazsa geleceğimiz olan gençlerimizi kaybedeceğiz.   Yani Surlariçinde yaşayan insanlarımız açlıktan ölüyor diye bir hava yaratılmasın.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu