KıbrısManşet

Emirname süreci dava edildi!

KTMMOB, İmar Planı konusunda hakkını mahkemede arama yoluna gitti.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

KTMMOB İmar Planı çalışmaları ile ilgili emirname sürecini dava etti..

Yılan hikayesine dönen Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı için geçtiğimiz günlerde yeni bir Emirname üretilmesi, sonrasında ise iptal edilmesi nedeniyle KTMMOB, haklarını mahkemede aramaya karar verdi.

KTMMOB “Gazimağusa, İskele, Yeniboğaziçi İmar Planı” çalışmaları ile ilgili emirname yayınlanma sürecinde “yetki aşım ve yasa dışı” uygulamalarının düzeltilmesi için dava ve ara emri başvurusunu Birlik avukatları Av. Mehmet Şahoğlu ve Av. Öncel Polili vasıtası ile 17 Temmuz Cuma günü Yüksek İdare Mahkemesi’ne yaptıklarını sosyal medya hesaplarından duyurdular.

Sosyal medya hesabından yapmış oldukları paylaşımlarında şunlara yer verildi:

“KTMMOB adına ilgili Oda Şehir Plancıları Odası’nın taraf olduğunu başvuru ile alınan keyfi kararlar ile topluma ve ülkeye geri dönülmez, telafisi imkansız zararlar verilmesinin önüne geçmek ve belirsizliği ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Yayımlanan ve sonrasında geri çekilen emirname nedeniyle yaratılan belirsiz ortamın fırsata çevirmek isteyenlerin Belediyelerde işlem sırasına girmiş olduklarının gözlemlenmesinden dolayı konunun aciliyeti ve önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Üyelerimiz ve kamuoyunun bilgisine getiririz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu