KıbrısManşet

Emlak fiyatları çıldırdı; vatandaşın sabrı kalmadı

Alım gücünün günden güne düştüğü her gün yeni bir zam haberi ile sarsılan vatandaş artık başını sokabilecek bir ev dahi bulamaz oldu.

ELİF DÜLGER

Alım gücünün günden güne düştüğü ülkemizde her gün yeni bir zam haberi ile sarsılan vatandaş artık başını sokabilecek bir ev dahi bulamaz oldu. Emlak fiyatları günden güne artış göstererek vatandaşın canına tak ettiği noktaya getirdi.

Asgari ücretin 6 bin 90 TL olduğu ülkemizde 1+1 ev fiyatları dahi 270 sterlin yani 5 bin 580 TL. Bu fiyatlarla bir ailenin nasıl hayatını sürdüreceği ise akıllarda soru işareti olarak yerini korumaya devam ediyor.

Her gün akaryakıta zam, temel gıda ürünlerine zam, toplu taşıma ücretlerine zam derken barınmakta nerdeyse imkansız hale gelmeye başladı. Bir ev kiralamak için halihazırda ev sahipleri zaten 2 depozito ya da 6 aylık, yıllık ücretleri toplu talep etmeye devam ederken vatandaş emlakçı komisyonundan kaçmak için soluğu sosyal medya platformlarında almaya başladı.

Kişisel sosyal medya hesaplarından sosyal medya platformlarına ‘ev aranıyor’ ilan veren vatandaşlar artık ‘vicdanlı ev sahibi’ aranıyor ilanı açamaya başladı. Açılan ilanların altına yorum yapan diğer vatandaşlar ise ülkede gelenin son noktayı gözler önüne seriyor.

4 kişilik bir ailenin yaşayabileceği bir ev olan 3+1 bir ev (Girne bölgesinde) 7 bin TL’den kiracısını bekliyor. 6 bin 90 TL alan bir asgari ücretlinin ise bu evi nasıl kiralayacağı ya da kiraladıktan sonra evini nasıl geçindirebileceğini ise büyük bir merak konusu.

ÜLKEDEKİ EN PAHALI EV FİYATLARI GİRNE BÖLGESİNDE 

Girne bölgesi artık KKTC’nin en lüks yaşam yerlerinden olma bayrağını aldı gibi görünüyor. Lefkoşa 6 aylık ve yıllık ücretler isteyerek farklı bir kategoride bayrağını elinde tutmayı korurken, Girne bölgesi artık lüks yaşam standartlarına kapısını araladı. İş yeri Lefkoşa’da olan bir çalışan için ise Girne’den Lefkoşa’ya gidip gelmesi zulümden başka hiç bir şey değil. Şahsi araç ile Girne-Lefkoşa yolunda aylık toplam minimum 2 bin TL akaryakıt parası veriliyorken toplu taşıma araçları ile gidiş geliş günlük 60 TL’den aylık ortalama 1.800 TL’ye tekabül ediyor.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu