KıbrısManşet

Emlak piyasası verilerine göre en ucuz villa 43 bin, en pahalısı 1,5 milyon sterlin

Ülkede satılık 4,501 villanın %75’inden fazlası Girne ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor

Ülkede satılık 4,501 villanın %75’inden fazlası Girne ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor

“SATILIK VİLLA CENNETİ GİRNE”… Kuzey Kıbrıs’ta emlak arama sitelerinde yaptığımız araştırmada Nisan 2022 sonu itibarıyla ülkede 4 bin 501 civarında satılık villa ve ikiz villa var. Bu villaların %70’inden fazlası ise Girne ve ilçe sınırları içerisinde yer alıyor. Lefke ve Güzelyurt bölgesinde sadece 4 adet satılık villaya rastlanırken, Girne’yi sırasıyla Mağusa, Lefkoşa, ve İskele bölgeleri izliyor. Mağusa ve İskele bölgelerinde satılık villa sayısındaki çok hızlı artış olduğu dikkati çekiyor.

 

1,5 MİLYONA DA 43 BİNE DE VAR… Yaptığımız araştırmada Girne bölgesinde 3 bin 378 civarında satılık villa karşımıza çıktı. Bunların en pahalısı 1,5 milyon sterline Bellapais’te, en ucuzu 43 bin sterline Doğanköy’de alıcı bekliyor. Bölgede en fazla satılık villa Girne Merkez, Alsancak, Esentepe ve Çatalköy’de bulunuyor. Lefkoşa bölgesinde 379 civarında satılık villa ve ikiz villanın yarısı Gönyeli ve Yenikent sınırları içerisinde yer alıyor. Bölgedeki en pahalı villa 850 bin sterline Lefkoşa Köşklüçiftlik’te, en ucuzu ise 54 bin sterline Minareliköy’de satılıyor. 

 

MAĞUSA VE İSKELE PAZARI YÜKSELİYOR… Villa piyasası açısından Beş Parmakların kuzey tarafı hala en popüler bölge olsa da Mağusa ve İskele bölgesi de hızlı bir gelişim içinde. Geçen yılın Mart ayında bu bölgelerde toplam 330 civarında satılık villa varken, bu yıl rakam ikiye katlandı. Mağusa bölgesinde yaklaşık 410, İskele bölgesinde ise yaklaşık 330 satılık villa olduğu saptandı. Mağusa’da en pahalı villa 1 milyon sterline Tatlısu’da, en ucuzu ise 45 bin sterline Çanakkale bölgesinde, İskele de ise en pahalısı 1,3 milyon sterlin Bahçeler’de, en ucuzu ise 46 bin sterline Yedikonuk’ta satışa çıkarıldı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu