EkonomiGenelKıbrısManşet

Emlak satışları dijital platforma kaydı

Omicron varyantı tüm ülkeleri kasıp-kavururken kalabalık fuarlar ve tanıtımlar yapılamıyor

Omicron varyantı tüm ülkeleri kasıp-kavururken kalabalık fuarlar ve tanıtımlar yapılamıyor

Konut fuarları alınan önlemler çerçevesinde peş peşe iptal edilirken, dijital pazarlama ve tanıtım ön plana çıktı.

FUAR İPTALLERİ ARDI ARDINA GELİYOR… 2020 yılının ilk günlerinde kendini iyice hissetirmeye başlayan yeni tip koronavirüs (Covid-19) etkilerini 2022 yılına taşırken, ekonomiler üzerinde yarattığı olumsuz etkiler de yeniden artışa geçti. Tüm dünyada etkili olan koronavirüsün yeni varyantı Omicron kalabalık geçmeye aday ekonomik etkinliklerin yeniden durdurulmasına neden oluyor. Bu etkinlikler arasında ilk sıralarda yer alan emlak fuarlarından ardı ardına iptaller gelmeye başladı. Özellikle tanıtım ve yüz yüze satış konularında en önemli unsur olan fuarların iptal edilmesi, ülkemizdeki emlak sektörünü de olumsuz etkiliyor.

FİRMALAR BU KEZ HAZIRLIKSIZ YAKALANMADI… Ülkemizdeki inşaat ve emlak firmaları uzun yıllar uluslararası fuarları neredeyse tek tanıtım ve pazarlama kapısı olarak görerek, hazırlıklarını bu alan üzerinde yoğunlaştırmıştı. Ancak, koronavirüs salgınıyla birlikte bu ezberler bozuldu. Salgının ilk aylarında ne yapacağını bilmeden büyük sıkıntılar yaşayan, inşaat ve pazarlama faaliyetlerini durduran firmalar, kısa süren bu dönemden sonra ellerinde kalan tek pazarlama alanı olan dijitalleşmeye yöneldi. Emlak fuarları için uzun zaman bekleyen firmalar, geçtiğimiz aylarda kısmen yaşanan açılımlarla fuarlar için umutlansa da bu kez de Omicron’a takıldı. Ancak, bu kez ülkedeki önemli firmaların neredeyse yüzde yüzünün krize hazır olduğu dikkati çekiyor.

REKABET DİJİTAL DÜNYAYA ÇOKTAN KAYDI… Kuzey Kıbrıs’taki emlak çevreleri, Avrupa genelinde artan ve kontrolden çıkan vaka sayısına karşı yaşanan fuar iptallerinin dijital pazarlamaya geçen firmaları pek de etkilemeyeceğine işaret ediyor. Pandeminin birçok firmaya geç kaldıkları dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini vurgulayan emlak çevreleri, birçok firmanın pahalı yatırımlarla dijital pazarlama dünyasında rahatlıkla rekabet edebilecek düzeye geldiğini belirtiyor. Ülkemizde 2-3 yıl öncesine kadar doğru dürüst mail adresi bile olmayan birçok firmanın, bugün online pazarlamada ciddi bir yer edindiği de dikkati çekiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu