GenelKıbrısManşet

Emrullah, denizi de parselledi

GIYNIK ÖZEL

Ercan Havalimanı işletmecisi T&T’nin büyük ortağı Emrullah Turanlı’nın lüks merakı aldı başını gidiyor. Memleketi ‘babasının malı’ zannederek, evine özel iskele yapmak isteyen Turanlı, denizi de doldurdu

“TURANLI’NIN AYAĞINA TAŞ DEĞMESİN”

Ercan Havalimanı’nı senelerce bitiremeyen, hükümetin kendisine tanıdığı, imtiyazlar ve vergi afları ile sık sık gündem olan T&T’nin büyük ortağı Emrullah Turanlı’nın, Girne Belediyesi’nin önceki yönetiminin ‘ret’ kararına rağmen, “kumlara ve taşlara basmamak” için Girne Karaoğlanoğlu’ndaki evinden denize iskele yapmak adına denizi doldurmaya çalıştığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl iskele yapımının gündeme gelmesi sonrası oluşan tepkiler, Turanlı’nın bu adımını engellemişti. Olayın gündemden düşmesiyle birlikte, Turanlı sessiz sedasız iskele yapımı için yeniden kolları sıvadı. Olayın tekrar ortaya çıkmasıyla birlikte, yetkililer bu adımı da engelledi. GİRNE Gazetesi’nin olay yerinden edindiği bilgilerde, Turanlı’nın evinin önündeki deniz kıyısını dolduran iş aracının da halen bölgede olduğu gözlemlendi.

“HALK İÇİN FAYDA” KİSVESİ ALTINDA

Emrullah Turanlı’ya özel iskelenin yapımı geçtiğimiz yıl gündeme gelmiş, söz konusu iskele yapımı için Bakanlar Kurulu’ndan da onay çıkmıştı. Limanlar Dairesi’nin bağlı olduğu Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yine geçtiğimiz yıl konu ile ilgili bir açıklamada bulunmuş, açıklamada, öneriyi Bakanlar Kurulu’na kendisinin götürdüğünü söylemişti. Turanlı’nın herkesin denize girebilmesi adına böyle bir yapıyı yapacağını söyleyen Arıklı, halkın denize girebileceği yer kalmayan Karaoğlanoğlu’nda bu tarz bir iskelenin yapımı ile herkese fayda sağlanacağını da dile getirmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu