GenelKıbrısManşetSpor

En büyük kupa GMBTK’nın

Teniste 2022 KKTC Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonu belli oldu

Teniste 2022 KKTC Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonu belli oldu

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI MAĞUSA’YA GİTTİ

Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu (KKTF) tarafından düzenlenen 2022 KKTC Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü oldu. 2022 KKTC Cumhurbaşkanlığı Kupası karşoılaşması 2022 Tenis Ligi şampiyonu Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü (GMBTK) ile lig finalisti Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) arasında oynandı.

GMBTK KUPADA GAÜ’YÜ 4-3 MAĞLUP ETTİ

KKTF kortlarında toplam 7 maç üzerinden oynanan zevkli ve çekişmeli kupa mücadelesini 4-3’lük skorla kazanan GMBTK, 2022 Tenis Ligi’nin ardından KKTC Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı da müzesine götürmeyi başardı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da bir süre takip ettiği karşılaşmaların ardından gerçekleşen kupa töreninde GMBTK takımına şampiyonluk kupasını Cumhurbaşkanlığı Spor Danışmanı Sertaç Bozatlı, GAÜ takımına ise finalist kupasını TC Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam takdim etti.

GMBTK 2022’YE DAMGA VURDU

Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü, Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu ile bu yıl düzenlenen tüm takımlar arası müsabakaları da kazanmış oldu. GMBTK 2022 yılında Güven Sigorta 12 Yaş Takımlar Arası Tenis Ligi, SBC Boru 16 Yaş Altı Tenis Ligi, Nicosia Motors Büyükler Tenis Ligi şampiyonluklarının ardından Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı da müzesine götürerek sezona damga vurdu.

GMBTK – GAÜ: 4-3

TEK ERKEKLER
Peter Baca-Kemal Türker: 6/4 – 6/2
Rasim Ülker-Djemal Akhmed: 4/6 – 0/6

TEK KADINLAR
Nadir Çınarlılı-Oksana Piddubna: 6/3 – 7/5
Laura Janickova-Kayra Yüceer: 6/0 – 6/0

ÇİFT ERKEKLER
Mehmet Sonat / Rasim Ülker – Djemal Akhmed / Kemal Türker: 5/7 – 6/4 – 11/9

ÇİFT KADINLAR
Elçin Özbilen / Laura Janickova – Oksana Piddubna / Azra Yalkıç: 6/4 – 5/7 – 9/11

KARIŞIK ÇİFTLER
Toprak Altuntaş / Ecem Açıkel – Turgay Hıdıroğlu / Kayra Yüceer: 0/6 – 0/6

Diğer Haberler

Başa dön tuşu