GenelKıbrısManşetSiyaset

En büyük sorun ‘plansız büyüme’

Başbakan Üstel: 2024 yılının ilk çeyreğinde planı hayata geçirip vizyonumuzu bu veriler ışığında güncelleyeceğiz

Başbakan Üstel: 2024 yılının ilk çeyreğinde planı hayata geçirip vizyonumuzu bu veriler ışığında güncelleyeceğiz

“ÜLKENİN GELECEK VİZYONUNU HEP BİRLİKTE BELİRLEYECEĞİZ”

Başbakan Ünal Üstel, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 4’üncü 5 Yıllık Kalkınma Planı” konulu “KKTC’nin 50. Yıl Vizyonu” isimli bilgilendirme toplantısı düzenledi. Üstel, KKTC’nin 5 yıllık kalkınma planını 2024 yılının ilk çeyreğinde hayata geçirip, vizyonlarını bu veriler ışığında güncelleyeceklerini belirtti. “Zaman bugüne ve geleceğe bakarak, yıllardır yapılmayanları, yapılamayanları yapma zamanıdır” diyen Üstel, “Biz düne değil geleceğe bakıyoruz. Umuyorum ortak akılla çalışacak ve tüm siyasi partilerin, sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının ve uzmanların katkısı ile ülkenin gelecek vizyonunu hep birlikte belirleyeceğiz” diye konuştu.

“300’E YAKIN UZMAN VE 100’E YAKIN KURUM”

“4’üncü 5 Yıllık Kalkınma Planı” hazırlıklarında Başbakanlığa bağlı Devlet Planlama Örgütü Müsteşarlığının yanında 300’e yakın uzmanın ve 100’e yakın kurum ve kuruluşun görev yapmasını hedeflediklerini belirtti. Üstel, “İnanıyorum ki, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 4’üncü 5 yıllık kalkınma planı, ülkemizin sadece 5 yıllık geleceğinin değil, 10 yıllık hatta 20 yıllık geleceğinin şekillenmesine de ışık tutacak” dedi.

“ELİNİZDE YETERLİ BİLGİ YOKSA NÜFUSU PLANLAYAMAZSINIZ”

Ülkenin en büyük sıkıntılarından birinin veriye ve bilgiye dayalı olmayan, plansız büyüme ve gelişme olduğunu ifade eden Üstel, “Elinizde yeterli bilgi yoksa nüfusu planlayamazsınız. Nüfusu planlayamazsanız eğitimi, sağlığı, ulaştırmayı, enerji ihtiyacınızı, su ihtiyacınızı, konut ihtiyacınızı, kamuyu, yatırımlarınızı planlayamazsınız. O yüzden 5 yıllık kalkınma planını önemsiyoruz ve 2024 yılının ilk çeyreğinde planı hayata geçirip vizyonumuzu bu veriler ışığında güncelleyeceğiz” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu