DünyaGenelManşet

En çok ziyaret edilen 10 ülke

Dünyanın en çok turist alan ülkeleri Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından açıkladı! İşte o ülkeler...

ONLAR EN ÇOK TURİST AĞIRLAYAN ÜLKELER… Dünyanın en çok turist alan ülkeleri Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından açıkladı! Turizm Örgütü’nün açıklamasına göre bu listede bulunan 10 ülke, dünyanın en çok turistini ağırlayan ve sıklıkla ziyaret edilen ülkelerin arasında Türkiye’de var.

FRANSA’YI 84.5 MİLYON KİŞİ ZİYARET EDİYOR… Fransa’nın başkenti Paris, ülkeye büyük bir turist kitlesi kazandırıyor. 84,5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen ülkenin şehir mimarisi, parfüm kokan sokakları, cafeleri ziyaret etmek için birkaç nedenden bazıları.

ÇÖLLERİ KÖPRÜLERİ VE GÖKDELENLERİ İLE AMERİKA… Çoğu insan Amerikan kültürünü, dizilerden, filmlerden, kitaplardan ve şarkılardan takip ediyor. Bununla yetinmeyen 77,5 milyon kişi ise Amerika’yı ziyaret ediyor. 77,5 milyon kişinin ziyaret ettiği Amerika Birleşik Devletleri listenin üst sıralarında yer alıyor. Çölleri, dağları, köprüleri, sahilleri ve şehir hayatı Amerika’yı önemli kılan özelliklerden.

İSPANYA TARİHİ YAPISI İLE ÖNE ÇIKIYOR… Dünyanın en çok ziyaret edilen üçüncü ülkesi olan İspanya, Birleşmiş Milletler’in açıklamasına göre 68,2 milyon turist tarafından ziyaret edildi. “Bu ülkeyi bu kadar özel kılan ne?” diye sorarsanız “Tarihi yapısı.” diye cevap alırsınız. Elhamra Sarayı, Park Güell, İbiza, Camp Nou, La Nambra gibi pek çok yer İspanya’nın en çok turist çeken yerlerinden bazıları.

AVRUPA İLE ASYAYI BİRLEŞTİREN İSTANBUL… Avrupa ve Asya’yı birleştiren İstanbul’un tarihi birçok yabancı kitapta, filmde ve dizide yer alıyor. Öyle ki sırf İstanbul üzerine bile filmler çekiliyor, kitaplar yazılıyor. Türkiye en çok ziyaret edilen ülkeler listesine girdi ve 39,5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. Sultanahmet Camii, Ayasofya, Selimiye gibi birçok ünlü yer Türkiye’de ziyaret ediliyor. İstanbul dışında Kapadokya, Pamukkale, Safranbolu gibi yerler de ziyaret ediliyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün açıklamasına göre bu listede bulunan 10 ülke, dünyanın en çok turistini ağırlayan ve sıklıkla ziyaret edilen ülkeler.

Dünyanın en çok turist alan ülkeleri Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından açıkladı! İşte o ülkeler…

FRANSA

Fransa’nın başkenti Paris, ülkeye büyük bir turist kitlesi kazandırıyor. 84,5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen ülkenin şehir mimarisi, parfüm kokan sokakları, cafeleri ziyaret etmek için birkaç nedenden bazıları.
Bazı dönemlerde olan terör saldırıları, Fransa’nın turist kaybına uğramasına neden olmuştu.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

Çoğu insan Amerikan kültürünü, dizilerden, filmlerden, kitaplardan ve şarkılardan takip ediyor. Bununla yetinmeyen 77,5 milyon kişi ise Amerika’yı ziyaret ediyor. 77,5 milyon kişinin ziyaret ettiği Amerika Birleşik Devletleri listenin üst sıralarında yer alıyor.

Çölleri, dağları, köprüleri, sahilleri ve şehir hayatı Amerika’yı önemli kılan özelliklerden.

İSPANYA

Dünyanın en çok ziyaret edilen üçüncü ülkesi olan İspanya, Birleşmiş Milletler’in açıklamasına göre 68,2 milyon turist tarafından ziyaret edildi. “Bu ülkeyi bu kadar özel kılan ne?” diye sorarsanız “Tarihi yapısı.” diye cevap alırsınız.

Elhamra Sarayı, Park Güell, İbiza, Camp Nou, La Nambra gibi pek çok yer İspanya’nın en çok turist çeken yerlerinden bazıları.

ÇİN

Dünyanın en hızlı gelişen ülkelerinden biri olan Asya ülkesi Çin, aynı zamanda dünyanın en eski medeniyetlerinden birine sahip. 56,9 milyon yabancı vatandaş tarafından ziyaret edilen ülke doğal güzellikleriyle bir cazibe noktası.

Çin Seddi, İpek Yolu, Toprak Askerler, Yazlık Saray, Batı Gölü, Cennet Tapınağı, Ming Mezarları Çin’de ziyaret edilmesi gereken en önemli yerler.

İTALYA

Rönesans’ın ve Roma İmparatorluğu’nun doğum yeri olarak anılan İtalya tarihi yapılarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. 50,7 milyon kişi tarafından ziyaret edilen İtalya, listenin üst sıralarında yer alıyor.

Espresso, pizza ve operasıyla meşhur olan ülkede Pisa Kulesi, Kolezyum, Floransa Katedrali, Mavi Mağara gibi pek çok yer turistler için cazibe noktası.

TÜRKİYE

Avrupa ve Asya’yı birleştiren İstanbul’un tarihi birçok yabancı kitapta, filmde ve dizide yer alıyor. Öyle ki sırf İstanbul üzerine bile filmler çekiliyor, kitaplar yazılıyor. Türkiye en çok ziyaret edilen ülkeler listesine girdi ve 39,5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

Sultanahmet Camii, Ayasofya, Selimiye gibi birçok ünlü yer Türkiye’de ziyaret ediliyor. İstanbul dışında Kapadokya, Pamukkale, Safranbolu gibi yerler de ziyaret ediliyor.

ALMANYA

Türkiye’den birçok gurbetçinin yaşamını sürdüğü Almanya, 35 milyon ziyaretçi tarafından ziyaret edildi. Eğlencenin merkezi olarak bilinen Almanya, Oktoberfest sayesinde turistleri kendine çekiyor.

Almanya’nın 20. yüzyıldaki trajik tarihi turistleri Almanya’ya çeken bir diğer unsur. Kara Ormanlar ve Alpler, Neuschwanstein Kalesi gibi yerler Almanya’nın en çok ziyaret edilen yerleri arasında yer alıyor.

BRİTANYA

Şu ana kadar en fazla 34,2 milyon turistin ziyaret ettiği Britanya İrlanda’nın doğusunda yer alıyor. Ayrıca insanlığın kurduğu en büyük imparatorluk olan British Empire’ın temellerinin burada atıldığı biliniyor.

Yerel barları, ışıklı geceleri, özel mimarisi ve turistlik mekanlarıyla Britanya turistler tarafından ziyaret edilmeye devam ediyor.

MEKSİKA

Yıl içinde 32,1 milyon yabancı vatandaş tarafından ziyaret edilen Meksika bu listede önemli bir yere sahip. Turistler Meksika’yı bembeyaz ve ince kumsalları nedeniyle ziyaret etse de ülkede daha bir sürü ziyaret edilebilecek yer bulunuyor.

Tulum’daki Maya Harabeleri, tropik ormanlar, Chiapas’ın Tepeleri ve İspanyol Koloni Mimarisi Meksika’da en çok turist çeken yerlerden birkaçı.

RUSYA

Geçtiğimiz yıl 31,3 milyon yabancı turist tarafından ziyaret edilen Rusya bu yıl da ziyaretçi sayısını korumaya devam ediyor. Tolstoy ve Dostoyevski gibi ünlü edebiyatçıların doğum yeri olarak bilinen Rusya, tarihi dokularıyla dikkat çekiyor.

Trans Sibirya Demiryolu, St. Petersburg’un zengin mimarisi ve Kızıl Meydanı ile Moskova Rusya’nın en çok ziyaret edilen rotalarından bazıları.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu