KıbrısManşet

“En erken zamanda partinin Genel Sekreteri’nin seçilmesi bekleniyor”

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, önümüzdeki hafta UBP Genel Sekreter seçiminin yapılacağını söyleyerek, kurultayın ise tarihini belirleyecek olan tek makamın Parti Meclisi olduğuna dikkat çekti.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, BRT ekranlarında yayınlanan, Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu ‘Burası Önemli’ adlı programa canlı bağlantı ile katılarak, UBP kurultayı hakkında açıklamalarda bulundu.

Gardiyanoğlu, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersan Saner’in Türkiye ziyaretinin ardından önümüzdeki hafta partinin Genel Sekreter seçiminin yapılacağını ifade ederek, bugün toplanacak olan Merkez Yönetim Kurulu’ndan Genel Sekreterlik seçiminin tarihiyle ilgili bir karar çıkmasını beklendiğini söyledi.

Parti Meclisi’nin de bu yönde bir beklentisi olduğunu da belirten Gardiyanoğlu, “En erken zamanda partinin Genel Sekreteri’nin seçilmesi bekleniyor” dedi.

UBP Kurultayının ise 5 Kasım tarihine kadar yapılması gerektiğini dile getiren Gardiyanoğlu, pandemi şartları çerçevesinde, hükümet programında yazan seçim tarihinin gerçekleşmesi sonrası olacağını ekledi.

“Kurultay tarihini belirleyecek olan tek makam Parti Meclisi’dir” diyen UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Gardiyanoğlu, bu kurultayın ‘olağanüstü’ değil ‘olağan’ bir kurultay olacağını ve 6 ilçenin tüm örgütlerinin başkanlarını seçerek sürecin ilerleyeceğini aktardı.

Sadık Gardiyanoğlu, UBP kurultayının için en erken tarihin bundan 3 ay sonrası olduğunun da altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu