DünyaManşet

‘En muhteşem T-Rex iskeletlerinden biri’ 6,2 milyon dolara satıldı

İsviçre'de açık artırmaya çıkarılan 67 milyon yaşındaki Tyrannosaurus Rex türü (T-Rex) bir dinazora ait iskelet, bir kişi tarafından 5,55 milyon İsviçre frankına (6,2 milyon dolar) satın alındı.

İsviçre’de açık artırmaya çıkarılan 67 milyon yaşındaki Tyrannosaurus Rex türü (T-Rex) bir dinazora ait iskelet, bir kişi tarafından 5,55 milyon İsviçre frankına (6,2 milyon dolar) satın alındı.

Avrupa’da ilk kez bir T-Rex iskeleti müzayedeye çıkarıldı. 11,6 metre uzunluğunda ve 3,9 metre yüksekliğindeki iskelet, “var olan en muhteşem T. rex iskeletlerinden biri” olarak tanımlandı.

Koller Müzayede Evi Sözcüsü, ismi açıklanmayan Avrupalı bir özel koleksiyoncu tarafından satın alınan iskeletin Avrupa’da kalacağını belirtti.

293 ayrı kemikten oluşan “293 Trinity” isimli iskelet, 2008 ve 2013 yılları arasında ABD’nin Montana ve Wyoming’deki kazı alanlarında bulunan üç farklı T-Rex cinsi dinozorun kalıntılarından birleştirilerek oluşturuldu.

Müzayedeye çıkarılan dinozor iskeletlerinin birçoğu kısmen kalıplardan oluşurken, 293 Trinity’nin yarısından fazlasının gerçek kemik olduğu aktarıldı.

Bilim insanları, daha fazla sayıda dinozor fosilinin özel koleksiyonlara girmesinden endişe duyuyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu