DünyaManşetTürkiyeYaşam

En sıcak destinasyonlar Türkiye ve Yunanistan

Yunanistan ve Türkiye’nin bu yaz en sıcak destinasyon olma yolunda ilerlediği kaydedildi. Salgından çıktığımız bu yaz, yapılan araştırmalarda, gezginlerin yazlarını nerede geçireceklerini gösteren üç ana gerekçeye ulaştı

AKDENİZ’DE TATİLE ÇIKACAKLARIN ORANI YÜKSEK… Yunanistan ve Türkiye’nin bu yaz en sıcak destinasyon olma yolunda ilerlediği kaydedildi. Salgından çıktığımız bu yaz, yapılan araştırmalarda, gezginlerin yazlarını nerede geçireceklerini gösteren üç ana gerekçeye ulaştı.  Avrupa aşılamalarındaki yavaşlamaya rağmen, yapılan araştırmada bu ay aldığı her üç telefon görüşmesinden biri, yaz tatili için Akdeniz’de rezervasyon yaptırmak isteyen müşterilerden geliyor.  

AMERİKA’DA FLORİDA FAVORİ.. Keşfedilmemiş Amerika geçtiğimiz yıl boyunca rezerve edilmiş olsa da, insanların milli park ve çiftlik gezisi merakının bittiğini söylüyor. Denizle buluşan bir kültür arayışın da olan seyahat severler bahar kaçışlarını Florida’da yaparken, çok fazla kalabalıktan ve çok az kontrolden dolayı rahatsızda oldular. Ayrıca, hiçbir şeyin masmavi denizle çevrili küçük Yunan adalarındaki beyaz badanalı evlerle kıyaslanamayacağını söylüyor.

AMERİKALAR TÜRKİYE VE YUNANİSTAN’I SEÇECEK…  İtalya, Fransa ve İspanya, yaz boyunca Amerikalı’lara kapalı kalacak gibi görünüyor. Bu da , St. Tropez, Ibiza ,Costa Emeralda ve Capri’ye seyahat yok anlamına geliyor. Yunanistan ve Türkiye sınırları ise açık ve her ikisi de bu yaz aşılanmış Amerikalılara açık olmayı vaat eden uluslararası bir sahne sunuyor. Aşılar henüz Avrupa kıtasında bir statü sembolü olmasa da, Türkiye şu anda Amerikalılara açık ve Yunanistan, aşılanmış veya varışından üç gün öncesine kadar COVID-19 testi negatif gösteren Amerikalılara 14 Mayıs’ta açılma taahhüdünde bulundu.

MİAMİ’DE BİR GECELİK ODA 2 BİN DOLARA FIRLADI… Miami’de yaşananlara tanıklık eden birçok kişinin tavsiyesini şimdiden dinlediği ifade ediliyor; burada W South Beach gibi bir otelde gecelik 300 dolarlık bir oda, piyasa baskısının yol açtığı yoğun talep nedeniyle gecede 2 bin doların üzerine fırladı.

HERKES ÜLKE DIŞINA ÇIKMAK İSTİYOR

Avrupa aşılamalarındaki yavaşlamaya rağmen, yapılan araştırmada bu ay aldığı her üç telefon görüşmesinden biri, yaz tatili için Akdeniz’de rezervasyon yaptırmak isteyen müşterilerden geliyor.

Keşfedilmemiş Amerika geçtiğimiz yıl boyunca rezerve edilmiş olsa da, insanların milli park ve çiftlik gezisi merakının bittiğini söylüyor. Denizle buluşan bir kültür arayışın da olan seyahat severler bahar kaçışlarını Florida’da yaparken, çok fazla kalabalıktan ve çok az kontrolden dolayı rahatsızda oldular. Ayrıca, hiçbir şeyin masmavi denizle çevrili küçük Yunan adalarındaki beyaz badanalı evlerle kıyaslanamayacağını söylüyor.

NORMALLİĞİ GERİ GETİRMEK İÇİN ACİL İHTİYAÇ

Çoğu müşteri yaza kadar aşı olduğundan veya aşılanmayı beklediğinden, “akıl sağlığını geri kazanmak” hedefiyle seyahat etmek için ülkelerden yardım arayışındalar.

OLAĞAN SEÇENEKLER MASADA DEĞİL

İtalya, Fransa ve İspanya, yaz boyunca Amerikalı’lara kapalı kalacak gibi görünüyor. Bu da St. Tropez, Ibiza ,Costa Emeralda ve Capri’ye seyahat yok anlamına geliyor.

Yunanistan ve Türkiye sınırları ise açık ve her ikisi de bu yaz aşılanmış Amerikalılara açık olmayı vaat eden uluslararası bir sahne sunuyor. Aşılar henüz Avrupa kıtasında bir statü sembolü olmasa da, Türkiye şu anda Amerikalılara açık ve Yunanistan, aşılanmış veya varışından üç gün öncesine kadar COVID-19 testi negatif gösteren Amerikalılara açılma taahhüdünde bulunuldu.

MİAMİ GERİDE KALDI

Son haftalarda, Yunanistan ve Türkiye, acentenin rezervasyon yaptığı ilk iki destinasyon olarak Meksika ve Miami’yi geride bıraktı. İşte acentenin takip ettiği bazı ilginç istatistikler:

Bu yaz Avrupa için, rezervasyonların yüzde 75’i Yunanistan’a ve yüzde 12’si Türkiye’ye; Müşteri sorgularının yüzde 37’si Haziran ve Eylül ayları arasında Akdeniz seyahati için; 2021’de Yunanistan’ın ticaret hızı Mart 2019’a göre yüzde 52 arttı ; 2021 Türkiye ticaretinin hızı Mart 2019’a göre yüzde 18 arttı; Yaz için Yunanistan veya Türkiye’den rezervasyon yaptıranların yüzde 68’i en az bir doz aşı aldı.

EN İYİ OTELLER VE TATİL KÖYLERİ İLE TEMASA GEÇİLDİ

Belirlenen bu eğilimlere yanıt olarak, Yunanistan ve Türkiye’deki en iyi oteller ve tatil köyleri ile temasa geçildiği, müşterileri için yeni faydaları müzakere ettiğini, Yunan ve Osmanlı Yaz Programını bir hafta içinde bir araya getirerek müşterilerinin ek avantajlardan ve cazibeden yararlanabileceği ifade edildi.

Seyahat edecekler için çok geç olmadan rezervasyon yaptırmalarını tavsiye ediliyor. Çok yakında dünya İtalya, Fransa, İspanya ve İngiltere’nin talep göreceğini kaydediyor. Muhtemelen bu yaz Amerikalılara açılmayacak, bu da Yunanistan ve Türkiye gibi birkaç açık sınıra çılgınca bir koşuşturmaya neden olacağı belirtiliyor.

Miami’de yaşananlara tanıklık eden birçok kişinin tavsiyesini şimdiden dinlediği ifade ediliyor; burada W South Beach gibi bir otelde gecelik 300 dolarlık bir oda, piyasa baskısının yol açtığı yoğun talep nedeniyle gecede 2 bin doların üzerine fırladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu