EkonomiGenelManşetTürkiye

En ucuz tatil Marmaris’te

İngiltere’nin postane servisi Post Office, İngilizler için dünyanın en hesaplı tatil yerlerini sıraladı

İngiltere’nin postane servisi Post Office, İngilizler için dünyanın en hesaplı tatil yerlerini sıraladı

Türk Lirası’nın Sterlin karşısındaki aşırı düşük değeri İngiliz turistleri fazlasıyla cezbediyor

MARMARİS EN UCUZU

Türk Lirası’ndaki aşırı değer kaybı nedeniyle tatilciler için en ucuz ülkelerden biri Türkiye oldu. İngilizlerin gidebileceği en ucuz tatil yerlerini sıralayan ‘Post Office’, Türkiye ve Bulgaristan’ı turistlerin tatil yapabileceği en ucuz yerler olarak belirledi. Birleşik Krallık’ın postane servisi Post Office, Britanyalıların gidebileceği en ucuz tatil yörelerini belirleyen ‘Aile Tatili Raporu’nun son sayısına göre, Marmaris ve Bulgaristan’daki Sunny Beach, listedeki 16 popüler tatil yeri arasında en ucuzları.

12 FARKLI KALEMDEKİ HARCAMALAR

Post Office’in raporu hazırlayan birimi Travel Money’nin ünlü seyahat şirketi TUI’yle (Touristik Union International) hazırlanan Sahil Barometresi: Kova ve kürek, şişme yatak, maske ve şnorkel, güneş kremi, böcek kovucu, dondurma, şezlong, deniz bisikleti, bira, kola, şarap, ve aile yemeği gibi tatilde yapılan 12 farklı kalemdeki harcamalarla belirlendi.

TL’DE 2 KAT, STERLİNDE %11 ARTTI

‘Aile Tatili Raporu’nun yeni sayısına göre, bu liste için bir turistin Türkiye Marmaris ve Bulgaristan Sunny Beach’te harcayacağı tutar sadece 86 sterlin (26 Temmuz kuruyla yaklaşık bin 845 TL) oldu. Raporda, Marmaris’te fiyatların 2019’a göre 2 kat arttığı ancak turistlerin, Türk Lirası’ndaki değer kaybı yüzünden bunun etkisini hissetmediği vurgulandı. Britanyalıların üç yıl öncesine göre Marmaris’te %11, Sunny Beach’te %8 daha fazla sterlin ödeyeceğinin altı çizildi.

EN YAKIN RAKİP 475 TL UZAKTA

Marmaris ve Sunny Beach ikilisinin arkasından gelen Portekiz’in Algarve bölgesinde bu listenin 108 sterline (yaklaşık 2 bin 318 TL) patlayacağı belirtildi. Burayı 125 sterlinle (yaklaşık 2 bin 660 TL) Atlas Okyanusu’nda yer alan Madeira’daki Funchal, 127 sterlinle (yaklaşık 2 bin 705 TL) İspanya’daki Costa del Sol ve 133 sterlinle (yaklaşık 2 bin 830 TL) Yunanistan’daki Korfu takip ediyor.

PUGLIA VE İBİZA EN PAHALILARI

Sahil Barometresi’nde en pahalı yerler ise 185 sterlinle (yaklaşık 3 bin 940 TL) İtalya’daki Puglia ve 186 sterlinle (yaklaşık 3 bin 960 TL) İspanya’daki İbiza oldu. Öte yandan fiyatların 2019’dan bu yana İbiza’da %4.9, Pugliba’da %5.2 düştüğü belirtildi. Post Office’in raporu hazırlayan birimi Travel Money’in başkanı Nick Boden, tatil beldeleri arasında büyük fiyat farklılıkları tespit ettiklerini açıklarken, “Bu, tatilcilerin ziyaret ettikleri yerdeki masrafları karşılamak için ödevlerini ve bütçelerini dikkatli bir şekilde yapmalarını daha önemli hale getiriyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu