KıbrısManşetSiyaset

Ender Denktaş Vangöl’den anlamlı mesaj

Babası Rauf Raif Denktaş'ın avukatlık ve savcılık yaptığı döneme ait bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, Barolar Birliği'nin eylemine destek veren Ender Denktaş Vangöl, "O sadece bir avukat, bir savcı değildi. Kıbrıs Türk Halkının dirençli, cesur ve hiç bir şekilde yılmayan savunucusuydu" açıklamasında bulundu


Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kızlarından Ender Denktaş Vangöl de yargı bağımsızlığına sahip çıktı. Babası Rauf Raif Denktaş’ın avukatlık ve savcılık yaptığı döneme ait bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, Barolar Birliği’nin eylemine destek veren Ender Denktaş Vangöl, “O sadece bir avukat, bir savcı değildi. Kıbrıs Türk Halkının dirençli, cesur ve hiç bir şekilde yılmayan savunucusuydu” açıklamasında bulundu.

Vangöl, babasının en çok da hukukun üstünlüğüne, yargıya, adalete, demokrasiye, insan haklarına ve Atatürk ilkelerine bağlılığıyla bilindiğini vurgulayarak, gerekli yerlere mesajını “Bilmem anlatabildim mi?” sözleriyle gönderdi.

Ender Denktaş Vangöl’ün açıklaması şu şekilde:

“O sadece bir avukat, bir savcı değildi. Kıbrıs Türk Halkının dirençli, cesur ve hiç bir şekilde yılmayan savunucusuydu. Engin bilgisiyle, önüne gelen tüm anlaşmalarda ‘aşlığa’ değil ‘içindeki maddelere’ dikkat eder, bir kelimenin hukuk dilinde ‘kaç anlama’ geldiğiyle ilgili değerlendirmesini yapar, yazılanlarla yapılmak istenenin işte o küçük görülmeyen detayda olduğunu fark ederek halkının çıkarı ne ise, gerekli uyarılarını hiç çekinmeden yapardı. Asılacak olan bir Rum müvekkilini ipten kurtaran avukat olarak da tanınır kendisi. En çok da hukukun üstünlüğüne, yargıya, adalete, demokrasiye, insan haklarına ve Atatürk ilkelerine bağlılığıyla bilinir KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş… Bilmem anlatabildim mi?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu