EkonomiGenelKıbrısManşetSiyaset

“Enerji, siyaset üstü olacak!”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’ndan gerek ekonomi gerekse enerji konusunda çok iddialı açıklamalar geldi

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’ndan gerek ekonomi gerekse enerji konusunda çok iddialı açıklamalar geldi

Enerji Üst Kurulu oluşturulacağını söyleyen Amcaoğlu, ülke ekonomisinin de Aralık’ta düze çıkacağını savundu

ENERJİ DAİRESİ KURULACAK

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu hem ülke ekonomisi hem de enerji-elektrik konusunda oldukça iddialı açıklamalarıyla dikkati çekti. Katıldığı bir TV programında, “Ekonomide dikkatle büyüme sağlanırsa Aralık ayı sonunda öyle denildiği gibi sıkıntılı bir dönem olmayacak” diyen Amcaoğlu, enerjinin siyaset üstü bir konu olduğunu, enerji konusunda artık siyasetin karar vermeyeceğini belirtti. Meclis’te İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde Enerji Dairesi’nin kurulumuna ilişkin yasa tasarılarının görüşülmeye başlanacağını dile getiren Bakan Amcaoğlu, daha sonra Enerji Üst Kurulu oluşturulacağını dile getirdi.

STRATEJİ PLANI YAPILACAK

Amcaoğlu; bu Kurul’da işinin ehli, uzman kişilerin yer alacağını ve tavsiye kararlar üreteceklerini şu cümlelerle anlattı: “Enerji strateji planının yapılması sağlanacak. Yakıtın nasıl alınacağı, sürecin nasıl planlanacağı, bilirkişiler tarafından kararlaştırılacak. Uzman kişiler olacak bu kişiler. Gerekli planlamalar yapılacak, tavsiye kararlar üretilecek ve ilgili Bakanla görüşecekler enerji konusunu. Konuyu en iyi bilenler planlasın, en iyi bilenlerin planlarına göre bizler de yönetme şansı elde edebilelim. Artık Bakan yapılacak akaryakıt ihalesi ile ilgili karar verme yetkisine sahip olmayacak, Bakan, Üst Kurul’un aldığı tavsiye kararını uygulamak ve uygulatmakla yükümlü olacak.”

EKONOMİDE ARALIK’TA DÜZLÜĞE ÇIKARIZ

Ekonomik kriz ve enflasyon altında zor günler yaşayan topluma umutsuzluk hakîm olurken, Ekonomi Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, bu konuda da karamsar değil. Ekonomik krizlerin, zincirleme mali reaksiyonların tüm dünyada geçerli ve derin olduğunu ifade eden Amcaoğlu, “Biz bakanlık olarak ne yaptığımızı ve ne adımlar atacağımızı biliyoruz” dedi. Amcaoğlu’nun bu konudaki sözleri şöyle: “O kadar umutsuz olmaya gerek yok. Global krizler söz konusu, krizler zinciri söz konusu. Sadece biz de değil, tüm dünyada hayat pahalılığı var. 2022 yılı bütçesi aylık 568 milyon planlanırken 1,4 milyara ulaşabilen hacme çıktı. Dikkatle büyüme sağlanırsa Aralık ayı sonunda hiç de öyle denildiği gibi sıkıntılı bir dönem olmayacak. Sıkıntılar yaşayacağız ama TL ile alım gücümüz korunacak.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu