EkonomiGenelKıbrısManşetSiyasetToplum

“Engelli istihdamı yerine yandaş istihdamı”

Özersay, 50 kişilik engelli istihdamı sözünü hatırlatarak “Temmuz ayından başlayarak engelli istihdamı yapılacağını söylemiştiniz, o verdiğiniz söze ne oldu?” diye sordu

Özersay, 50 kişilik engelli istihdamı sözünü hatırlatarak “Temmuz ayından başlayarak engelli istihdamı yapılacağını söylemiştiniz, o verdiğiniz söze ne oldu?” diye sordu.

“ENGELLİ İSTİHDAMI SÖZÜNÜ BU YÜZDEN Mİ VERDİNİZ?”
“Bir milletvekilliği için yapılan ara seçimden önce çok sayıda geçici işçiyi, sınavsız münhalsiz işe aldınız ve üç koalisyon ortağı olarak bu istihdamları paylaşarak tam bir seçim yatırımı yaptınız. Acaba 50 engelli istihdamı sözünü de bu yaptığınız seçim istihdamlarını gizlemek için mi vermiştiniz?” diyen Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, 50 engelli istihdamının ne zaman? Hangi kriterlere göre? ve Nasıl? yapılacağını sorarak, “Duyuru yapacak mısınız? Sınav yapacak mısınız? İhtiyacın nerede olduğuna bakacak mısınız? Yani adil bir istihdam süreci yapabilecek misiniz? Asıl önemli olan budur” dedi.

“GEÇİCİ İSTİHDAMLARI ARALARINDA PAYLAŞTILAR”
HP lideri Özersay açıklamasında ara seçimden önce yapılan geçici istihdamlarını üç koalisyon ortağı UBP, DP ve YDP’nin sayı olarak pazarlık yapıp paylaştığını ve kendi partililerini ve destekçilerini işe alarak ülkede gençler açısından son derece önemli olan fırsat eşitliğini yerle bir ettiklerini de vurgulayarak “bu ülkedeki diğer gençler, bu ülkenin gençleri değil miydi ki siyasi parti bazında paylaşım yaptınız ve el altından duyuru çıkmadan, başkasına başvuru imkânı vermeden istihdam yaptınız?” diye sordu.

“İNSANIMIZI BU ÜLKEDEN VE DEVLETTEN SOĞUTUYORSUNUZ”
Bu gibi adaletten uzak istihdam politikalarıyla gençlerin ülkeden, devletten soğutulduklarını da vurgulayan Kudret Özersay “Önceden duyuru yaparak, sınavla ve gerçekten devlette ihtiyaç olan yerlere istihdam yapılması gerekir, bu yozlaşmış yönetim anlayışı devlete ve kurumlarına maalesef zarar vermekle kalmıyor, insanımızı bu ülkeden ve devletten soğutuyor. Milliyetçi olduğunu, devlete inandığını söyleyenlerin bu şekilde yozlaşmış bir anlayışla sürekli olarak devlete zarar verdiklerini görmek ve tavır koymak gerekiyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu