ManşetTürkiye

Enkazdan mucize kurtuluşlar!

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkiledi. Depremlerin ardından bölgeye yönlendirilen çok sayıda kurtarma ekibi enkaz altında kalanları kurtarmak için canla başla çalışmalarını sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkiledi. Depremlerin ardından bölgeye yönlendirilen çok sayıda kurtarma ekibi enkaz altında kalanları kurtarmak için canla başla çalışmalarını sürdürüyor.

İşte mucize kurtuluşlar:

ÖMER ENKAZDAN 49 SAAT SONRA ÇIKARILDI

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Ülgen Paşa Mahallesi’nde enkaz altında kalan Ömer Sert, 49 saat sonra Konya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince sağ çıkarıldı. Sert, kendisini kurtaran ekiplere teşekkür etti. Konyalı itfaiye ekipleri, deprem bölgesine ulaştıkları andan itibaren enkazdan toplam 61 kişiyi sağ kurtardı.

54’ÜNCÜ SAATTE BİR MUCİZE DAHA

Kahramanmaraş’ta depremin üzerinden 54 saat geçmesinin ardından bir kişi daha enkazdan çıkarıldı.

“YEMEK DEĞİL KURTARILMAK İSTİYORUM”

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerde Hatay’da da çok sayıda bina yıkıldı. Soyadları öğrenilemeyen Recep adlı kişi ile yeğeni Umut da enkaz altında kaldı. Amca- yeğenin yardımına ANDA ekipleri yetişti. Üzerlerine battaniye örtülen enkaz altındaki iki depremzededen Recep adlı kişi, kendisine yemek getirileceğini söyleyen ekiplere, “Ben yemek yemek değil, bir an önce buradan kurtarılmamızı istiyorum. Yeğenim de hasta oldu” dedi. Ekipler ise “Umut’un üstü gayet sıkı. Hiçbir problem yok” diye cevap verdi.

Ekiplerin çalışması sonucu iki depremzede, kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

RAHİME DEMİRCİ SAĞ KURTARILDI

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki arama- kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla bölgeye giden Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, AFAD koordinesinde faaliyetlerini sürdürüyor.

3 itfaiye aracı ve 25 personelle bölgede olan ekipler, Elbistan’ın Güneşli Mahallesi müftülük karşısındaki 5 katlı binanın altında kalan Rahime Demirci’yi sağ kurtardı. Demirci, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Enkaz altında 1 kişinin daha olduğu ve çalışmaların devam ettiği belirtildi.

KAHRAMANMARAŞ’TA BİR KADIN ENKAZDAN ÇIKARILDI
Kahramanmaraş’ta 58 yaşında bir kadın otelin enkazından 52 saat sonra sağ çıkarıldı.

51 SAAT SONRA YENİ MUCİZE

Hatay’da çöken bir binadan 51 saat sonra 5 yaşındaki bir kız çocuğu sağ olarak kurtarıldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden en çok etkilenen yerlerden Hatay’da arama kurtarma çalışmaları gece de aralıksız devam etti. Çalışma yürüten ekipler zamanla yarışırken sanayi mevkiinde bir enkazdan ses alındı. Ses alınan bölgede 3 saat çalışma yapan ekipler sabahın ilk ışıklarına doğru 5 yaşındaki bir kız çocuğuna ulaştı. Ulaşılan çocuk ekipler tarafında kurtarılarak sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.

Bölgede ekiplerin çalışmasının sürdüğü aktarıldı.

EYMEN’İN ANNESİ DE KURTARILDI

HATAY Antakya Odabaşı Mahallesi’ndeki 7 katlı binanın enkazından 6 yaşındaki Eymen’i sağ olarak çıkaran Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birliği saat 23.20 sıralarında, depremin ardından 43 saat sonra aynı enkazın altından bu kez de Eymen’in annesi Fethiye Ekizoğlu’nu canlı olarak çıkarmayı başardı.

Enkaz altından çıkarılan Fethiye Ekizoğlu’nun genel sağlık durumunun iyi olduğu, sadece uzun süre hareketsiz kalmaktan dolayı vücudunda yumuşak dokuz zedelenmesi olduğu öğrenildi. Hayati tehlikesi bulunmayan Fethiye Ekizoğlu, hastaneye kaldırılarak gözlem altına alındı. Ekizoğlu’nun 6 aylık bebeğinden ise henüz haber yok.

EYMEN’İN ÜZERİNE KAPAKLANMIŞ

Fethiye Ekizoğlu, enkaz altındayken kendisini kurtarmaya çalışan Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birliği’nden Nuriye Arınç’a verdiği bilgiye göre, deprem olduğu anda Eymen ve 6 aylık bebeği ile birliktelermiş. Deprem ile birlikte kendisi Eymen’in üzerine kapaklanmış fakat 6 aylık bebeğinin nereye savrulduğu konusunda herhangi bir bilgisi bulunmuyor.

Aynı enkaz altında başka vatandaşlarında bulunduğu ifade edilirken arama kurtarma çalışmalarına devam edileceği bildirildi.

‘BETÜL BİRAZDAN HERKES SENİ ALKIŞLAYACAK’

47. saatte Adıyaman’da deprem enkazından Betül isimli bir kız çocuğu çıkarıldı. Kurtarma ekibinin yoğun çalışması ile enkazdan çıkarılan Betül için ekipler ‘Betül birazdan herkes seni alkışlayacak’ diyerek moral verdi.

Gece saatlerinde komandolar tarafından, binadan ses duyulması üzerine arama çalışması başlatılmıştı. Ekipler tarafından yapılan 4 saatlik çalışmanın ardından küçük Betül’e ulaşıldı. Göçük altından sedyeyle çıkartılan küçük kızı vatandaşlar dakikalarca alkışladı. Betül’ün isteği soğuk içecek olurken, dedesi ve babası gözyaşlarına boğuldu.

ANNE VE ÇOCUĞU 47 SAAT SONRA KURTARILDI

Adıyaman Atatürk Bulvarı Saat Kulesi Kavşağı yakınlarında bulunan 108 Nolu Sokak içerisinde yer alan 7 katlı Toprak apartmanının enkazından ses geldiğini duyan vatandaşlar durumu ekiplere bildirdi.

Olay yerinde yaklaşık 3 saat çalışma yapan Giresun AKUT ekipleri, anne Fatma Tanık (38) ve 3 yaşındaki çocuğu Muhammed Tanık’ı kurtarmak için seferber oldu. Ekipler, ilk olarak 3 yaşındaki Muhammed Tanık’ı çıkarttı.

Sağlık ekiplerine teslim edilen Muhammed Tanık, hastaneye kaldırılırken ekipler dakikalar sonra anne Fatma Tanık’ı da bulunduğu yerden çıkarttı. Hastaneye sevk edilen anne ve çocuğunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

KIZI 45 SAAT SONRA KURTARILAN BABADAN TÜRK VE İSRAİLLİ EKİPLERE TEŞEKKÜR

Kahramanmaraş depreminden sonra kent merkezi Şazibey mahallesinde bulunan 7 katlı Ebrar Sitesi çöktü. Enkaz altında kalan Tuğçe Kalmış’ın kurtarılması için ekipler seferber oldu. Çalışmalara İsrail ekibi de destek verdi.

Kalmış yaklaşık 45 saat sonra ekiplerin yoğun çalışması sonucu enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Genç kız tedavisi yapılmak üzere hastaneye götürüldü. Kızı enkazdan çıkarılan baba Zekeriya Kalmış İsrail ve Türk ekiplerine teşekkür etti.

6 YAŞINDAKİ ABDULLAH ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI

Malatya Merkez Tevfik Temelli sokakta bir apartmanın çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla çalışmalara Artvin’den katılan Hopa Arama Kurtarma (HOPAK), Borçka Kaymakamlığı Gönüllüleri ve EDAK ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Enkaz altında kalan 6 yaşındaki Abdullah isimli çocuk, ekipler 5 metrelik yaşam tüneli kazması sonucu 45 saat sonra hayata tutundu. Sağlık durumu iyi olan Abdullah’ın ailesine ulaşmak için ekipler aynı apartmanda çalışmalarını sürdürüyor.

 

HATAY’DA 45 SAAT SONRA 2 KİŞİ SAĞ KURTARILDI

Depremden en çok etkilenen yerlerden Hatay’da arama kurtarma çalışmaları gece de aralıksız devam ediyor. İlçede çalışma yürüten ekipler zamanla yarışırken bölgede görev yapan gazeteciler, merkez Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi’nde bir enkazdan ses duydu. Bunun üzerine başka bir enkazda çalışan ekiplere ulaşan muhabirler, ekipleri ses gelen çöken binaya yönlendirdi.

Hemen çalışmalara başlayan kurtarma ekipleri enkazdan 2 genç kızı çıkardı. 18 yaşındaki Rim ile 19 yaşındaki Beyan isimli Suriyeli uyruklu olduğu öğrenilen genç kızlar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü. Bölgede ekiplerin çalışmasının sürdüğü bildirildi.

 ARİF KAAN, 43 SAAT SONRA KURTARILDI

Kahramanmaraş’ta da Şazibey Mahallesi Güvenç Apartmanı’nın yıkılan enkazının altında kalan 3.5 yaşındaki Arif Kaan, ekipler tarafından 43 saat sonra sağ olarak enkaz altından çıkarıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu