KıbrısManşet

EÖP: Siyasiler kişisel çekişmeleri derhal terk etmeli!

İş dünyası temsilcileri hükümet krizine dönüşen gelişmeleri sert bir dille eleştirerek, uyardı:

İş dünyası temsilcileri hükümet krizine dönüşen gelişmeleri sert bir dille eleştirerek, uyardı:

SORUN ÇÖZMESİ GEREKENLER, SORUN KAYNAĞI… Ülkemizdeki iş dünyası temsilcileri son günlerde Ulusal Birlik Partisi içinde yaşanan ve hükümet krizine dönüşen gelişmeleri sert bir dille eleştirerek, “kaos ortamı yaratıldığı” uyarısında bulundu. Ekonomik Örgütler Platformu (EÖP) tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Siyasi liderler kişisel çekişmeleri derhal terk etmeli!” denildi. Patronlar Kulübü olarak da isimlendirilen EÖP’ün açıklamasında, uzun süredir devam eden pandemi ve ağır ekonomik koşulların, ciddi bir siyasi irade ile etkili yönetime olan ihtiyacı artırdığına işaret edildi. Açıklamada, “Sorun çözmesi gerekenlerin sorun yarattığı bu ortamın bir an önce terk edilmesi gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

 

EKONOMİ BÜYÜK ZARAR GÖRÜYOR… Ticaret Odası, Sanayi Odası, Otelciler Birliği ve Müteahhitler Birliği’nden oluşan EÖP’ün açıklamasında, “Artık daha doğru kararlar almak, daha hızlı hareket etmek ve bir taraftan güncel sorunları çözerken diğer yandan da geleceği doğru bir şekilde kurgulamak zorundayız. Oysa bizim siyasi sistemiz, sadece sorun üretmekte ve toplumsal sorunları çözümsüzlüğe itmektedir. Yaşanan kaos ortamında üretim durmakta, alınmayan kararlar ve geciken adımlar nedeniyle ekonomi büyük zarar görmektedir. Herkes, işletmesini ayakta tutup, istihdamın ve vergi sisteminin çökmemesi için çaba harcarken, siyasi liderlerimizin kaygısızlığı son derece düşündürücü ve bir o kadar da acı vericidir” denildi.

 

“ÜLKE YÖNETİMSİZ KALDI”… Bu arada, İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB), ayrı bir açıklamasında, ülkenin iki yıl süren Covid-19 salgını akabinde Ukrayna Savaşı nedeniyle adeta bir yangın yerine döndüğü, başta Cumhurbaşkanı Tatar olmak üzere siyasilerin keyfi ve benmerkezci davranışlarının, siyasi arenayı da darmadağın ettiği ve ülkeyi yönetimsiz bıraktığı kaydedildi. Sanayi Odası (KTSO) da yaptığı açıklamada, halkın pek çok sorunu dururken, hükümet ortağı partinin iç sorunlarının, gündemin başında yer almasının kabul edilebilecek bir durum olmadığını bildirdi. Açıklamada, “Onlarca sorun kamuoyunun önünde dururken, parti içi çekişmelerin, şahsi gerilimlerin tırmanarak gündemi meşgul etmesi, şahsi menfaatlerin öne geçmesi, iktidar ciddiyetinden çok uzaktır” denildi ve siyasilere ülkenin acil ihtiyaçlarına odaklanma çağrısı yapıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu