DünyaEkonomiGenelManşet

Epic Games 2 milyar dolarlık metaverse yatırımı aldı

Fortnite yapımcısı Epic Games, metaverse planları için Sony ve LEGO'dan 2 milyar dolar finansman sağladı.

Fortnite yapımcısı Epic Games, metaverse planları için Sony ve LEGO’dan 2 milyar dolar finansman sağladı.

Popüler video oyunu Fortnite’ın arkasındaki yapımcı Epic Games, şirketin Metaverse’de iz bırakma vizyonunu hızlandırma planlarıyla 2 milyar dolarlık bir finansman aldığını duyurdu. Halen geleneksel düzenleyici onaylara tabi olan anlaşma, Epic’in öz sermaye değerini 31,5 milyar dolara çıkaracak.

Finansman, Sony Group Corporation’dan ve LEGO Group’un arkasındaki holding şirketi olan KIRKBI’dan 1 milyar dolarlık bir yatırımı içeriyor. PlayStation konsollarının arkasındaki şirket olan Sony Nisan 2021’de Epic’e 200 milyon dolarlık bir yatırım daha yapmıştı.

Yapılan açıklamaya göre üç ortak, spor ve oyun alanlarında yeni sanal prodüksiyon girişimleri ve dijital hayran deneyimleri geliştirerek eğlence ve dijital oyunun geleceğini etkilemek için tecrübelerini ve teknolojilerini birleştirmeyi planlıyor.

Epic Games CEO’su ve kurucusu Tim Sweeney, bu yatırımın “oyuncuların arkadaşlarıyla eğlenebileceği, markaların yaratıcı ve sürükleyici deneyimler oluşturabileceği ve yaratıcıların bir topluluk oluşturup gelişebileceği alanlar yaratmaya” hizmet edeceğini belirtti.

Sermaye artırımı, Epic ve LEGO Group’un Metaverse’i “çocuklar ve aileler için güvenli ve eğlenceli” hale getirmek için ortak olacakları duyurusunu takip ediyor. Çocuklara pozitif ve aile dostu bir dijital alanda “kendilerine güvenen yaratıcılar olmalarını sağlayacak araçlara” erişim sağlamak amaçlanıyor.

Epic Games ayrıca, Microsoft ve Valve’e rakip olarak oyun oluşturmak için kullanılan en büyük platformlardan biri olan Unreal Engine’i geliştirdi. En son güncellemesi olan Unreal Engine 5, NFT tabanlı oyna-kazan veya P2E oyunlarının oluşturulmasını kolaylaştırıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu