Güney KıbrısKıbrısManşet

Epidemiyolojik Rapor nerede?

İki Toplumlu Bilim Kurulu'na verilmesi gereken rapor hala bugün oldu meydanda yok.

Meyil Avcan

Bitmek bilmeyen bir Epidemiyolojik Rapor konusudur da gidiyor..

İki Toplumlu Bilim Kurulu’na verilmesi gereken rapor hala bugün oldu meydanda yok..

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da sürekli eleştirir gibi göründüğü için tepki aldığını fakat Güney Kıbrıs’ın güncellenmiş haliyle 3. kez rapor sunarken, kendilerinin KKTC olarak 1 raporu bile henüz gösteremediklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Sphear ile görüşmesi sonrası açıklamalarda bulundu.

Akıncı, Meclis kürsüsünde Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin hazır olduğunu açıkladığı 45 sayfalık KKTC Covid-19 raporunun henüz kendilerine ulaştırılmadığını söyledi.

İki Toplumlu Bilim Kurulu üyelerinin raporu sunmak için İngilizce olmasını istediğini belirten Akıncı, biz bugün en azından Türkçe halini olsun yeniden talep ettik ama henüz elimize ulaşmadı diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Büyük bir ayıp oldu. İkide bir eleştirir pozisyonda olmak istemem ama bazen konu öyle bir noktaya gelir ki sesinizi çıkartmak zorunda kalıyorsunuz. Biz bunu isteyeli kaç zaman oldu. Sayın Başbakan ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ile görüşüldü, cevap olarak 4 Temmuz’da hazır olacağını söylediler. 14 Temmuz oldu, biz daha rapor sunamadık. Bu çok büyük bir ayıptır. Güney bize 3 kez rapor hazırladı güncellenmiş şekilde. Ben de doğruları söyleyince rapor hazır ama Cumhurbaşkanı bize haksızlık ediyor dendi. Hala daha bugün oldu rapor ortada yok. Eğer geldiyse bu son 1 saat içinde bilemiyorum ama rapor daha meydanda yok.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu