KıbrısManşet

“Epidemiyolojik Rapor sadece 1 müsvedde parçası”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, meclis kürsüsünde basında yer alan haberlerin ne kadar doğru olduğunun tartışılır olduğunu ifade ederek, Güney'deki 7 vakanın 5'inin KKTC'den geçtiği bilgisinin yer aldığına dikkat çekti.

Meyil Avcan

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, meclis kürsüsünde basında yer alan haberlerin ne kadar doğru olduğunun tartışılır olduğunu ifade ederek, Güney’deki 7 vakanın 5’inin KKTC’den geçtiği bilgisinin yer aldığına dikkat çekti.

Ülkemizde Sağlık Bakanlığı’nın ‘Vaka yok’ açıklaması yaparken, Kuzey’den Güney’e virüslü kişilerin nasıl geçmiş olabileceğini merak ettiğini söyledi.

Özyiğit, meclis kürsüsünde şunları aktardı:

“KKTC’DE VAKA YOK” DENİYOR, E PEKİ BU 5 VAKA KKTC’DEN GÜNEYE NASIL GEÇTİ?”

“Güney’de 7 vaka var. 5’i KKTC’den geçti. Neredeydi bu insanlar? Kaçak mı geçtiler Rum tarafına? Bu insanlar ne zaman girdiler ne zaman çıktılar farkında mıyız? Halk sağlığı risk altında. Halkın ne kadar doğru haber aldığı aşikar. “KKTC’de vaka yok” deniyor, e peki bu 5 vaka KKTC’den güneye nasıl geçti? Doğru haber yayınlamak çok önemli. Bu çerçevede şunu da söylemek gerek. Cumhurbaşkanı İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nin da epidemiyolojik raporunu ulaştırmadığını söyledi. Güney Kıbrıs 3 defadır rapor veriyor. Bizim bir adam gibi raporumuz yok. 1 müsvedde parçası var. Sağlık Bakanı da Cumhurbaşkanı’nı yalanlama girişiminde bulunuyor. Bu rapor niye hazır değil? Bakan demiş ki önce meclise sonra Cumhurbaşkanı’na sunacağım. Hani kim gördü? Dalga mı geçiyorsunuz bizimle? Bu raporun hazır olması gerekirdi ki yarın iki toplumlu sağlık komitesinde cumhurbaşkanı bunu sunabilsin. Siz önce kendinize bakın. İşinizi yapın.”

“İNSAN TİCARETİ YAPANLARA NİYE ELİMİZ UZANMIYOR?”

“Bu insanları silah kullanmadan etkisiz hale getirerek göz altına alamaz mıydınız? Yapmayın Allah aşkına. Sizin kıyılarınızda kaçacak bir yerleri yok zaten. Odan sonra da 3 defa hepsini yalanlayan başka başka açıklamalar. Bu kabul edilebilir değil. Elbet de polisimiz müdahale etmelidir. Siz esas bu mültecileri getirenlere ulaşın. Mültecilere değil. İnsan ticareti yapanlara niye elimiz uzanmıyor? Neden kaynağı kurutamıyoruz?”

“POLİS ŞİDDETTİ DEVAM EDİYOR!”

Dereboyu’nda bir kişi polisin kendisine şiddet uyguladığını söylüyor. Bu konunun araştırılması gerekiyor Sayın Başbakan.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu