KıbrısManşetSiyaset

Er ya da geç düzenden herkes nasibini alacak

Mevcut durumun getirdiği olumsuzluklardan bugün mağdur olan çoğunluk bir kesim var. Lakin bununla birlikte, hatta bunun paralel seyrinde mevcut durumun getirdiği olumlu yanlardan nemalanan belli bir zümre de mevcut

Şöyle bir durup düşünelim bu ülkede kurulan düzenin doğru bir sistem içinde kurgulanmaması ile birlikte ısrarla sürdürülmesinin kimlere ne fayda sağladığına dair objektif olarak bir gözlem yapalım. Herkes elini vicdanına koysun ve siyasi görüşü, ilkesel duruşu ne olursa olsun gözlemlediklerini kendi bakış açısı içinde değerlendirsin.

İçinde yaşadığımız bu düzende sadece şunları sorgulaması yeterlidir. Bu düzen bize aydınlık bir gelecek vadediyor mu? Mevcut düzen içinde toplumsal ilericiliğe bizi taşıyacak zemin var mı? Yaşamsal öneme haiz konularda sağlık, eğitim, gelir adaletinde bize fırsat eşitliği sunuyor mu? Toplumsal yapı hakkaniyet üstünden şekilleniyor mu?

Laiklik, liyakat şeffaflık, toplumsal cinsiyet eşitliği, hesap verebilirlik gibi son derece önemli olan konularda ne durumdayız?

Bu soruların cevaplarını hepimizde mevcut.

Zira hepimiz bu düzenin bize dayattığı sistem içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. O halde hepimiz bu sistemin birer parçasıyız. Dolayısıyla bu düzenin de en yakınındaki tanıklarıyız.

Mevcut durumun getirdiği olumsuzluklardan bugün mağdur olan çoğunluk bir kesim var. Lakin bununla birlikte, hatta bunun paralel seyrinde mevcut durumun getirdiği olumlu yanlardan nemalanan belli bir zümre de mevcut.

Haliyle bu ters orantı içinde yaratılan düzenin mağdurları ve nemalananları diye bir değerlendirme yapmak mümkün.. Ve fakat şunu söylersek sanırım yanlış olmaz, zira bugün düzenin yarattığı eşitsizlikten mütevellit ortaya çıkan adaletsizlikleri görmek istemeyenlere de sıra mutlaka gelecek.

Şimdi görmezden geldikleri, üç maymunu oynamayı tercih ettikleri, ölü taklidi yaptıkları bu düzenin, er ya da geç onlar da mağduru olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu