EğitimGenelKıbrısManşet

Erbil Arkın, hayallerine ulaştı

ARUCAD, 2022-2023 Akademik Yılı mezunlarına düzenlenen tören ile diplomalarını verdi. Törende Üniversitenin Kurucusu, başarılı iş insanı Erbil Arkın da Sanat Yüksek Lisans programı mezunu olarak diplomasını aldı

ARUCAD, 2022-2023 Akademik Yılı mezunlarına düzenlenen tören ile diplomalarını verdi. Törende Üniversitenin Kurucusu, başarılı iş insanı Erbil Arkın da Sanat Yüksek Lisans programı mezunu olarak diplomasını aldı

OĞUL ARKIN’DAN BABA ARKIN’A DİPLOMA TAKDİMİ

Kıbrıs’ın ve Bölgenin sanat, tasarım, iletişim odaklı üniversitesi olarak 2017 yılında kurulan Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi, 2022-2023 Akademik Yılını başarı ile tamamlayan 17 öğrencisini mezun etti. Törende üniversite için tarihi bir an yaşandı. Öğretim üyesi olan ARUCAD Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sinan Arkın, Üniversitenin Kurucusu olan babası Erbil Arkın’a diplomasını takdim etti.

“HERKESLE GURUR DUYUYORUM”

ARUCAD Kurucusu ve Sanat Yüksek Lisans programı mezunu Erbil Arkın konuşmasına, ARUCAD çalışanlarına ve özellikle yüksek lisansını yaparken mezun olmasında emeği geçen akademisyenlere teşekkür ederek başladı. Yüksek lisans yaptığı sırada bazen bunu yapmanın 3.000 kişilik bir şirketi yönetmekten daha zor olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Üniversitedeki herkesle duyduğu gururu dile getiren Erbil Arkın öğrencilere, “Daima hayallerinizi takip edin, asla vazgeçmeyin, kendinizi geliştirin, şaşırtın ve herkese saygı gösterin. Burada olduğum için çok mutluyum” mesajını iletti.

“KENDİ MEZUNİYET TÖRENİME KATILAMAMIŞTIM”

“Öncelikle Kurucusu olduğum Üniversitenin en alt kademesinden başlayarak nasıl çalıştığını görmek istedim. Çok güzel bir deneyimdi. Heykeller yapmak istemiştim. İçimde hala 70’li yılların öğrenci tutkusu var. Bu benim her zaman yapılacaklar listemdeydi. 1973’te De Montfort Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden mezun olduğumda yüksek lisansa devam edemedim. Benim için her zaman bir pişmanlık olmuştu. Burası bana daha ileriye gitmem için bir fırsat oldu. Neredeyse 50 yıl sonra tekrardan mezun oldum” diyen Erbil Arkın, “Bir diğer nedeni de o dönemde paraya ihtiyacım vardı, burslarla yaşıyordum ve çalışmam gerekiyordu. Bu nedenle kendi mezuniyet törenime bile katılamamıştım. Birkaç yıl sonra gerçekten pişman olmuştum. Şimdi kendi mezuniyetime geldiğime göre bu sefer işler yolunda gitti demektir” sözleriyle, yüksek lisans yapma nedenlerini açıkladı.

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu