GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Ercan fiyaskosu

Yüz yılın projesi olarak lanse edilen ve tüm uyarılara rağmen yangından mal kaçırır gibi hizmete açılan Ercan Havalimanı Yeni Terminal Binası’ndaki sorunlar daha ilk günden hem çalışanları hem de yolcuları bezdirdi

Yüz yılın projesi olarak lanse edilen ve tüm uyarılara rağmen yangından mal kaçırır gibi hizmete açılan Ercan Havalimanı Yeni Terminal Binası’ndaki sorunlar daha ilk günden hem çalışanları hem de yolcuları bezdirdi.


GIYNIK ÖZEL

SORUNLAR YUMAĞI
Görkemli bir açılış töreni ile 20 Temmuz’da hizmete giren Ercan Havaalanı Yeni Terminal Binası’ndaki eksiklikler ve sorunlar nedeniyle hava trafiği tamamen kaosa döndü. Son teknoloji ile donatılan havaalanı ne yazık ki yolculara hizmet etmiyor. Elektrik kesintileri nedeniyle sadece yolcular değil, personel de büyük bir zorlukla başa çıkmaya çalışıyor. Sabahın erken saatlerinde havalimanına giden yolcular, işlemlerini yaptıramadıkları için uçuşlar gerçekleştirilemedi.

KÖRÜKLER, VALİZ BANDI ÇALIŞMIYOR
GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Ercan Havalimanı’nda 4 körük bin bir zorlukla çalıştırılabilirken, elektrik olmadığı için yolcular körüklere alınamadı. Zaman zaman yükselen tansiyon nedeniyle yolcular ve çalışanlar arasında ciddi tartışmalar yaşanıyor. Ülkeye gelen yolcular, valiz taşıma bantları çalışmadığı için havalimanına inen uçağın altında seçerek, el yordamıyla valizlerini alabildi.

PERSONEL TUVALETİ YOK
Güvenilir kaynaklardan elde edilen bir başka bilgide, Havalimanı’nda havacılık güvenliği dışında hiç bir şey yok. Personel odalarında ilk günden internet olmadığı belirtilirken, elektrik kesintileri nedeniyle klimaların çalışmadığı ifade edildi. Personelin tuvalet ihtiyacını ise başka bir binada karşıladığı öğrenildi.

GÜVENLİK ZAAFİYETİ
Ercan Havaalanı’nda çalışır durumda bir kartlı giriş sistemi olmaması güvenlik zafiyetini de gündeme getirdi. GIYNIK Gazetesi’ne konuyla ilgili bilgi veren güvenilir kaynaklar, havalimanında kartlı giriş sisteminin çalışmadığı bu nedenle sadece görevlilerin girebileceği alanlarda güvenlik açığı olduğu belirtilirken, havalimanındaki polis ve güvenlik personelinin yetersiz kaldığı da ifade ediliyor.

24 KABİNE 4 MUHACERET POLİSİ BAKIYOR
Ercan Havaalanı’nda yolculara hizmet veren 24 adet pasaport kabininde 4 muhaceret polisi hizmet vermeye çalışıyor. Rötarlar nedeniyle ciddi anlamda sıkıntılar yaşanırken, yolcular kabinlerin önüne yığıldı. Gerginlik burada da devam ederken, hem çalışanlar hem de saatlerdir bekleyen yolcular büyük sıkıntılarla boğuşuyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu