GenelKıbrısManşet

Ercan Havaalanı taksicileri! Yarın eylemde

Yapımı tamamlanan yeni Ercan Havaalanı terminal binasında yolcu çıkış kapısında talep ettikleri 10 araçlık bekleme yeri taleplerine ilgili bakanlıktan yanıt gelmediğini ifade eden Ercan Havaalanı Taksiciler Birliği, yarın eylem yapacaklarını duyurdu.

DEVRİM DEMİR
Ercan Havaalanı Taksiciler Birliği Başkanı Seydi Vakkas Polat, yaşadıkları sıkıntıyı aktararak, yeni terminal binasının bitmek üzere olduğunu ancak yeni geçilecek olan alanda hala yerlerinin belirsiz olduğunu belirtti.
GIYNIK GAZETESİNE konuşan Polat, Havalimanının işletmecisi, Taş Yapı firmasının kendilerine ihbarname gönderdiğini ve yeni yapılan havalimanına geçildiğinde kendilerinden yıllık 3 Milyon 22 bin TL civarında bir para istendiğini kaydetti. Havalimanı Taksicilerinin sorunlarının yıllardır devam ettiğini ifade eden Polat, “Gelmiş geçmiş tüm hükümetler, bakanlarla ayrı ayrı görüştük. Geldiğimiz noktada kimse sorunlarımıza çare üretmedi” dedi.
KKTC’de ne şehir içi Taksi duraklarında, ne de otellerde yer alan duraklarda hiçbir şekilde bir ücret ödenmediğini kaydeden Polat, “Biz kamu işi yapıyoruz. Durak yerlerimizi Belediyeler ve İzin Kurulu belirler” dedi. 8 Mart tarihinde konuya ilişkin Ercan Havaalanında taleplerini dile getiren bir basın açıklaması yaptıklarını söyleyen Polat, 21 Mart tarihine kadar hükümete süre tanıdıklarını ancak hiçbir şekilde kendileri ile iletişime geçilmediğini kaydederek yarın eylem yapacaklarını duyurdu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu