KıbrısManşetSiyaset

Ercan Havalimanı başka bahara kaldı!

20 Temmuz'da yeni Ercan Havalimanı'nın açılışını gerçekleştirme hayalleri kuran Erhan Arıklı'dan beklenen itiraf geldi. "Ercan Havalimanı'nın 20 Temmuz'a yetişmesi mümkün değil"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı yine duvara tosladı. 20 Mayıs’ta ve 20 Haziran’da yaptığı açıklamalarda Yeni Ercan Havalimanı’nın 20 Temmuz’da mutlaka açılması gerektiğini hatta 20 Temmuz’a yetişeceğini dile getiren Arıklı, 28 Haziran’da yaptığı açıklamada ise 20 Temmuz’u işaret ederek önemli bir sürprizi olduğunu ifade etmişti. Bakan Arıklı bugün BRT’de katıldığı canlı yayında yeni Ercan Havalimanının 20 Temmuz’da teknik olarak açılmasının mümkün olmadığını söyleyerek bir kez daha kendi verdiği sözleri yuttu.

TARİH 20 MAYIS – ARIKLI: YENİ ERCAN HAVALİMANI İNŞAATI 20 TEMMUZ’A KADAR TAMAMLANMALI

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Yeni Ercan Havalimanı şantiyesinde, havalimanı inşaatın son durumu ile ilgili sunumun ardından yaptığı açıklamada, yeni Ercan tamamlanınca KKTC’nin gururu olacağını vurguladı. Arıklı, 20 Temmuz’a kadar yeni Ercan’ın bina inşaatının tamamlanması gerektiğini, halkın bu konuda daha fazla tahammül kalmadığını söyledi.

TARİH 20 HAZİRAN – ARIKLI: ERCAN 20 TEMMUZ’A YETİŞECEK

Bakan Arıklı, yeni Ercan Havalimanı’nın fiziki inşaatının neredeyse tamamlandığını ancak yurt dışında sipariş üzerine üretilen teknik cihazların zamanında yetiştirilmesi ve havalimanının 20 Temmuz’da açılabilmesi için tüm paydaşların seferber olduğunu söyledi. Arıklı, bazı cihazların ön siparişle ABD’de, bazılarının da Türkiye’de üretildiğini belirterek “Elektrik konusuyla ilgili sıkıntımız var. T.C. Ulaştırma ve Altyapı bakanı da bu konuyu ciddi şekilde takip ediyor. Elimizden geldiğince 20 Temmuz’a yetiştirmeye çalışıyoruz. Teknik cihazların üretimi ve getirilmesi bizim elimizde değil. Onlar olmadan uçakların iniş yapması mümkün değil” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu