KıbrısManşet

“Ercan’a girince ‘vay be ne güzel yatırım yapmışlar’ diyemiyoruz”

Eski Maliye Bakanlarından Birikim Özgür, insanların Ercan Havalimanı’na girince ‘vay be ne güzel olmuş’ diye tepki veremediklerine dikkat çekti.

Eski Maliye Bakanlarından Birikim Özgür, insanların Ercan Havalimanı’na girince ‘vay be ne güzel olmuş’ diye tepki veremediklerine dikkat çekti.

Özgür, “KKTC’ye insanlar gelecek, yatırım yapacak ihtilaf yaşayacak mı mahkemelerde buna bakar. Devlet malını elinden alacak mı buna bakar.  Yoksa gider Bulgaristan’a… Ercan özelleştirmesi mesela… Bu denli uzun sürdü…  İnsan içine girince ‘vay be ne güzel yatırım yapılmış’ diyemiyor. Mahkemeler, davalar… Kamunun menfaatine olacak şekilde bu operasyonları yürütmek zorundasınız.” dedi.

Tv2020’de konuşan Eski Maliye Bakanlarından Birikim Özgür şöyle konuştu;

“Tekerleği yeniden keşfetmemize gerek yok. AB üyeliğinde reform sürecine bakınca ilki açık ekonomidir. Yani liberalleşme. Yani korkmayacaksınız yurt dışından yatırımcı gelecek istihdam yaratacak. Buna mani olmayacaksınız. İkincisi demokratikleşme. İfade özgürlüğü, hukuk devleti… KKTC’ye insanlar gelecek, yatırım yapacak ihtilaf yaşayacak mı mahkemelerde buna bakar. Devlet malını elinden alacak mı buna bakar.  Yoksa gider Bulgaristan’a…”

“BİZDE EKONOMİ DEVLET YAPIŞIK…. HÂLBUKİ BUNLARIN AYRIŞMASI GEREKLİ Kİ YAPISAL REFORMUN DA ÖZÜ BUDUR”

“Bu süreçte devletin aldığı inisiyatifler kritik… Ercan özelleştirmesi mesela… Bu denli uzun sürdü…  İnsan içine girince ‘vay be ne güzel yatırım yapılmış’ diyemiyor. Mahkemeler, davalar… Kamunun menfaatine olacak şekilde bu operasyonları yürütmek zorundasınız. Bizde ekonomi neden gelişmiyor ve hep akla maliye geliyor?  Çünkü vizyon, kısır bakış açıları çok dar. Siz istediğiniz kadar üretim planlaması lazım diye konuşun. Bu bilinç olmadıktan sonra… Bizde ekonomi devlet yapışık. Hâlbuki bunların ayrışması gerekli ki yapısal reformun da özü budur. Böyle olunca da siyaset karmaşıklaşıyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu