KıbrısManşetToplum

Ercan’daki hatalarla dolu İngilizce levhasına tepkiler sürüyor

Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasına asılan ve şehit Pilot Binbaşı Fehmi Ercan'ın kişisel bilgilerini içeren İngilizce tanıtım levhasının hatalarla dolu olmasına tepkiler sürüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Ekonomist Göksel Saydam, panonun üstünün örtüldüğünü ifade ederek, “Bu sadece yapılan acayip ve anlamsız ifadelerin örtülmesi değil, aynı zamanda birçok gayriyasal hükümet icraatlarının da üstünün örtülmesi alışkanlığından kaynaklanmaktadır” dedi.

Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binasında bulunan ve havalimanına ismini veren Pilot Binbaşı Fehmi Ercan’ı tanıtan İngilizce metindeki çeviri hataları tepkileri de beraberinde getirdi.

Ekonomist Göksel Saydam, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hatalarla dolu İngilizce levhasınını üstünün kapatıldığını söyledi, ihmali olanlar hakkında yasal işlem başlatılması gerektiğini kaydetti.

Saydam’ın açıklaması şu şekilde:

“Her şeyin üstünü örtmek çare mi?

Bugün sosyal medyaya yansıyan Ercan’daki panonun üzerinin  örtülmüş olduğu bilgisini aldım. Bu sadece yapılan acayip ve anlamsız ifadelerin örtülmesi değil, aynı zamanda birçok gayriyasal hükümet icraatlarının da üstünün örtülmesi alışkanlığından kaynaklanmaktadır. Önemli olan bunların üzerinin örtülmesi değil, bu gibi durumlara neden veya methalder olanlar hakkında yasal işlemler başlatılması ve devleti maddi ve manevi bakımdan zarara uğratanlar yargıya havale edilmelidir.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu