KıbrısManşetPolisiye – Adli

Ercan’dan kaçmak üzereyken yakalandılar!

Girne'de 37 yaşındaki Rus vatandaşı A.O'yu nakit para karşılığı kripto satmak için evine davet eden ve ellerini, ayaklarını, ağzını koli bandı ile bağlayarak  16.000 Amerikan Doları ve 1.000 Türk Lirası nakit parasını çalan zanlılar, Denis Ermakov ve Andrei Naumenko mahkemeye çıkarıldı.

Girne’de 37 yaşındaki Rus vatandaşı A.O’yu nakit para karşılığı kripto satmak için evine davet eden ve ellerini, ayaklarını, ağzını koli bandı ile bağlayarak  16.000 Amerikan Doları ve 1.000 Türk Lirası nakit parasını çalan zanlılar,  Denis Ermakov ve Andrei Naumenko soygun” ve “ciddi darp” suçundan mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Dağdelen olayla ilgili bulguları aktardı. Dağdelen, 25 Mayıs 2024 tarihinde, saat 15.00 raddelerinde, Girne’de Bedrettin Demirel Caddesi’ndeki  ikametgah içerisinde, Girne’de sakin zanlılar Denis Ermakov ve Andrei Naumenko’un nakit para karşılığı kripto satmak için konu ikametgaha davet ettikleri İskele’de sakin A.O’yu (E-37, Serbest, Rusya) ciddi şekilde darp ettiklerini söyledi.

A.O’nun ellerini, ayaklarını ve ağzını koli bandı ile bağlayarak tasarrufunda bulunan 16.000 Amerikan Doları ve 1.000 Türk Lirası nakit parasını alıp sirkat ettiklerini belirten polis, zanlıların incelenen kamera görüntüleri ve müştekinin kendilerini telefon kamerası ile kaydetmesinin tespit edildiğini ve arama başlatıldığını mahkemeye aktardı.

Antalya uçağına binmeden yakalandılar

Polis yapılan ileri soruşturmada zanlıların taksi ile Ercan Havaalanına gittiklerinin tespit edildiğini ve temin edilen tutuklama emri ile Antalya uçağına binmek üzere tutuklandıklarını mahkemeye aktardı. Polis tutuklanan zanlıların sözlü beyanları olduğunu bu beyanların teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini belirterek ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Mesut Mesutoğlu zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (Kamalı Haber) 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu