DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSağlıkSiyasetTürkiye

Erdoğan: “500 yataklı bir hastaneyi daha KKTC’ye kazandıracağız”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Proje ihalesi tamamlanan 500 yataklı bir hastaneyi daha KKTC’ye kazandıracağız” dedi

GIYNIK ÖZEL

Acil durum ve pandemi hastanesi açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir söz verdiğini belirterek, Proje ihalesi tamamlanan 500 yataklı bir hastaneyi yer belirlemesi yapılır yapılmaz KKTC’de inşa etmeye başlayacaklarını duyurdu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada “Yeni bir sözümüz daha var. Proje ihalesi tamamlanan 500 yataklı bir hastaneyi daha KKTC’ye kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

KKTC’nin 37. Kuruluş yıl dönümünde sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kardeşim Ersin Tatar’a misafirperverliği için teşekkür ediyorum.

1 milyon 350 bine yakın insanın hayatına mal olan bu hastalık dalga dalga yayılmaya devam ediyor. Tüm dünyada vaka, hasta ve vefat sayılarında ciddi artışlar yaşanıyor. Aşı ve ilaç çalışmalarında henüz istenilen aşamaya gelinemedi. Bir yandan diğer ülkelerdeki aşı çalışmaları devam ederken, diğer yandan da kendi aşımızı geliştirmeye çalışıyoruz.

Dünyanın ekonomik anlamda en güçlü ülkelerini bile sarsan bu salgın karşısında salgınla en iyi şekilde mücadele ediyoruz. Vatandaşlarımızı milyon dolarlık faturalarla karşı karşıya bırakmadık. Hastalıkla mücadele için gereken her şeyi insanımıza ücretsiz sunduk. Yeri geldi ambulans uçakla, yeri geldi ambulans helikopterle insanlarımızı şehirden şehre hatta ülkeden ülkeye taşıdık.

Batılı ülkelerde maske savaşları yaşanırken, biz dil, din ırk ayrımı gözetmeden dünyanın birçok ülkesine yardım gönderdik. İyi dost kötü günde çağrılmadan gelen dosttur sözüyle hareket ederek, KKTC halkına da salgın sürecinde destek sağladık.

Sayın Ersin Tatar’ın Başbakanlığı’ndaki KKTC’de salgın sürecini başarıyla yürüttük.

KKTC’deki vefat ve yeni vaka sayılarının düşük olması bizim için bir teselli kaynağıdır. Tedavileri sürenlere acil şifalar diliyorum.

En kısa sürede bu musibetten kurtulmayı niyaz ediyorum.

Hastanemizin açılışını Kıbrıslı Türklerin mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı 15 Kasım gününe denk gelmesi bizim için ayrı bir önem taşıyor.

Acil durum hastanemizde ambulansların yanı sıra birçok cihaz, ekipman ve 100 yatak kapasitesi bulunuyor. KKTC ile gönül birliğimiz olmasa biz bu hastaneyi 45 gün gibi kısa bir sürede tamamlayamazdık.

Bu gönül birliği ve kardeşlik bize ‘hadi bakalım’ dedi.

Ülkemizde de Yeşilköy’de ve Sancaktepe’deki 2 salgın hastanesini de kısa sürede tamamlayarak hizmete koyduk.

Yeni bir sözümüz daha var. Proje ihalesi tamamlanan 500 yataklı bir hastaneyi daha KKTC’ye kazandıracağız. Modern mimari anlayışıyla tasarlanmış bu yapıya yer tespiti tamamlandıktan sonra inşasına başlayacağız.

KKTC halkına yakışır bu hastanenin açılışını yapmaktan gurur duyuyorum. Hastanemizin yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Hastanemiz ve hibe ettiğimiz ambulanslar hayırlı ve uğurlu olsun.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu