DünyaGenelManşetSiyasetToplumTürkiye

Erdoğan- Biden görüşmesi bitti: 20 dakika öngörüldü, 1 saat 10 dakika sürdü

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, G20 Liderler Zirvesi kapsamında İtalya’nın başkenti Roma’da bir araya geldiler.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, G20 Liderler Zirvesi kapsamında İtalya’nın başkenti Roma’da bir araya geldiler.

Beyaz Saray’dan daha önce 20 dakika süreceği açıklanan görüşme 1 saat 10 dakika sürdü. Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD’li mevkidaşı Anthony Blinken da katıldı.

Görüşme öncesinde gazetecilere bilgi veren üst düzey bir ABD’li yetkiliye göre Biden Erdoğan’a, ‘aceleyle karar alınan adımların ikili ilişkilere fayda getirmeyeceği ve krizlerden kaçınılması gerektiği’ mesajını verecek.

Reuters’a konuşan yetkili, geçtiğimiz hafta 10 büyükelçi krizine atıfta bulunarak, “Başkan kesinlikle, gelecekte o tür krizlerden kaçınmanın bir yolunu bulmamız gerektiğini ve aceleci davranışların ABD-Türkiye ortaklığı ile ittifakına fayda getirmeyeceğini söyleyecek” dedi.

Biden, görüşme öncesi fotoğraf çekimi sırasında ABD’li bir gazeteciden gelen “Türkiye’ye F-16’ları vermeyi planlıyor musunuz?” sorusuna “İyi bir sohbet gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Erdoğan, ABD Başkanı seçilmesinden bu yana Biden’la ikinci defa bir araya gelmiş oldu.

Görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapılmayacağı bildirildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu