EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplumYaşam

Erdoğan: Biz milletvekillerine belediyemizi kapatmak için oy vermedik

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, belediye sayısının düşürüleceği ve Esentepe Belediyesi'nin kapatılacağı bilgisinin ardından GIYNIK Gazetesi'ne çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MEYİL

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, belediye sayısının düşürüleceği ve Esentepe Belediyesi’nin kapatılacağı bilgisinin ardından GIYNIK Gazetesi’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Biz milletvekillerine belediyemizi kapatmak için oy vermedik” diyerek isyan eden Erdoğan, Esentepe sınırları içerisinde görünürde 4 muhtarlık olduğunu fakat 60 site bulunduğunu söyledi.

Erdoğan dolayısıyla, muhtarlıkların nüfusundan daha fazla nüfusa sahip olduklarına dikkat çekti.

Esentepe Belediyesi’nin mal varlığı olan 5 çocuk parkı, 2 halı saha, 7 adet bungalov, uluslararası maçların oynanacağı kum saha, 1 ortaokul, 1 ilkokul, 1 hastane, 4 muhtarlık binası ve 1 kapalı spor salonunun Esentepe halkının vergileriyle yapıldığına vurgu yaptı.

Erdoğan, bu sebepten ötürü Esentepe Belediyesi’nin varlıklarını hiçbir belediyeye devretmeyeceklerini ifade ederek, ancak ayakları yere basan tüm belediyelerle istişare halinde olarak ortak akıl ile yapılacak bir reforma ‘Evet’ diyebileceklerini söyledi.

2022-2026 yılları için de belediyelerle oturup, hangi belediyenin hangi belediye ile birleşeceğinin kararlaştırılabileceğini belirten Erdoğan, “Bunun için eylemse eylem, tartışmaysa tartışmadan kaçmayız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu