EkonomiGenelManşetTürkiye

Erdoğan: Ekonomide sıkıntı varmış, yoo

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan “IMF’ten destek almadan bu işi yürütemezmişiz. Niye? Ekonomide sıkıntı varmış, yoo. Biz gayet yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni’ndeki konuşmasında ekonomik duruma değindi.

“Kılıçdaroğlu’nun SSK’yı batırdığını” bir kez daha dile getiren Erdoğan özetle şunları söyledi:

“Gelince uçakları satacakmış. Uçak kiralıyorsun, onunla gidiyorsun. Demek ki kiralayacak imkanları var. Onunla seyahatleri yapıyor. Bu millet kendi uçaklarını inşallah bunlara asla devretmeyecek.

Muhalefetin Türkiye’yi yönetebilecek, ülkemizi hedeflerine ulaştırabilecek hiçbir vizyonu olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu da 2002 öncesinde ülkemizin neden geri kaldığını göstermiştir.

Her şeyi bedava verme… Batılı tefecilerden 300 milyar dolar dilenme… IMF reçetelerine teslim olma gibi sayısız abuk sabuk vaadi konuşmaya değer bulmuyorum. 300 milyar dolar İngiltere’den getirecekmiş! Demek ki tefecilerle anlaştı, onlar ona sözler verdiler o da burada aktarıyorlar. Böyle bir şeye inanıyor musunuz? Böyle bir safsata, yalan yolan, hile görmedim. SSK’yı batıran bu değil mi?

Bakkal hesabı yapacak kadar ekonomi bilgisi olan herkes bunlarla ekonominin idare edilmeyeceğini görüyor.

Yedili masanın etrafında olanlardan biri ile Davos’tayız. IMF’in başkanı ile görüşme yapıyoruz. Ona dedim ki, adamları gönderiyorsunuz, bunlar Türkiye’yi idare etmek adına konuşuyorlar. Taksitlerinizi alıyorsunuz ama Türkiye’yi idare edemezsiniz, bu bana aittir dedim. 23,5 milyar dolar IMF’e borcumuz var o zaman… 2013’e kadar ödemelerimizi bitirdik ve bizim IMF ile ilişkimiz kalmadı artık.

Şu anda CHP’nin sözcüsü olan zat, ortağı olan bir ara Hazine’nin başında olan zat, kapalı kapılarda IMF ile pazarlık yaptılar. IMF’ten destek almadan bu işi yürütemezmişiz. Niye? Ekonomide sıkıntı varmış, yoo. Biz gayet yolumuza devam ediyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu