GenelManşetTürkiye

Erdoğan gözünü 2053’e dikti

Çankaya Köşkü’nde “Sıfır Emisyon” toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gözünü 2053’e diktiğini ifade ederek, “Yavaş yavaş hedeflerini oluşturmaya başladığımız 2053 vizyonumuzu dünyanın tamamıyla birlikte ülkemizi de yakından ilgilendiren yeşil kalkınma atılımlarının etrafında şekillendiriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde, ‘Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon AR-GE ve Yenilik Atılımı’ Koordinasyon Toplantısı’nda konuşuyor.

‘2053 net sıfır emisyon’ hedefine doğru yollarına devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, “Şimdi gözümüzü 2053’e diktik. Ülkemizin demokrasi ve kalkınma atılımlarının sembolü olan 2023 bu doğrultudaki büyük emek verdiğimiz projelerden önemli bir kısmının sonuçlarını göreceğimiz bir sene olacak” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasında satır başları şöyle:

“Türkiye Yüzyılı sıradan bir siyasi söylem olmanın ötesinde milletimizin asırlık hayallerinin sembolüdür. Bilim ve teknolojiyi bu vizyonun rehberi görerek esasen geçmişte düştüğümüz veya düşürüldüğümüz bir hatayı tekrarlamama irademizi de ortaya koyuyoruz.

Yeşil Kalkınma gibi iddialı bir başlıkta mesafe kat etmek için tüm bu çağrı ve desteklerin ortak bir bilim ve teknoloji politikası çerçevesinde yürütülmesi şart. Önümüzdeki dönemde TÜBİTAK başta olmak üzere bu konuda ciddi bir birikimi ve deneyimi olan kurumlarımızı etkin şekilde değerlendireceğiz. Hedef 2053 Net Sıfır Emisyonu Programı bu çerçevede yürütülecek araştırma, geliştirme ve yenilik atılımlarını bizzat takip edeceğiz.

Vizyonumuzu bu kadar geniş, hedeflerimizin çıtasını bu derece yüksek tutmamızın sebebi yeni duraksamalara, yeni patinajlara tahammülümüzün olmamasıdır.

Hiçbir alanı boş bırakmadan, hiçbir alanı ihmal etmeden, siyasetten ekonomiye, sosyal alandan teknolojiye tüm başlıklarda zirveyi hedefliyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu