ManşetTürkiye

Erdoğan: Oruç Reis’e saldıracak olursanız bedelini ağır ödersiniz dedik

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oruç Reis'imize sakın saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılar." dedi

TC Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Mamak’ta bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Anfi Tiyatro ve Kültür Merkezi’nde AK Parti 19. Kuruluş Yıl Dönümü programında konuştu.

Birilerinin Gezi olaylarıyla sokakları işgale, 17/25 Aralık emniyet-yargı darbesiyle milli iradeyi gaspetmeye, çukur eylemleriyle mahalleleri bölmeye çalıştıklarını savunan Erdoğan, şunları ifade etti:

“PKK’sından DEAŞ’ına kadar tüm terör örgütlerini en azgın şekilde üzerimize saldılar. Bunlar da yetmeyince 15 Temmuz’da darbe girişimine kalkıştılar. Kuzey Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Doğu Akdeniz’de yürüttüğümüz harekatlarla, bu saldırılara karşı cevabımızı anladıkları dilden verdik. Bugün de verdik ve kendilerine ‘Bak bizim Oruç Reis’imize sakın saldırmayın, eğer Oruç Reis’imize saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz.’ dedik ve bugün ilk cevabı aldılar. Her saldırının görünmeyen hançeri olan ekonomiyi, kur, faiz, enflasyon üçgeninde daha güçlü bir şekilde devreye soktular. Bu konuda da gereken tedbirleri alarak ekonomimizi güçlendirdik.”

Erdoğan, yeni tip koronavirüs salgını döneminde yaşananların, Türkiye’nin eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma kadar her alanda sahip olduğu altyapının önemini tüm açıklığıyla ortaya koyduğunu söyledi.

ORUÇ REİS’E ENGELLEMEYE KEMAL REİS MÜDAHALESİ

Yunanistan’ın Limnos fırkateyni, Türk kıta sahanlığı içerisinde Oruç Reis’i engellemeye  çalışmış TCG Kemal Reis fırkateyninin Yunan gemisine müdahale ettiği iddia edilmişti.

Engelleme esnasında Limnos’un ağır hasar aldığı ve limana çekilmek zorunda kaldığı belirtilmişti.

MSB’DEN “ORUÇ REİS” PAYLAŞIMI

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Deniz Kuvvetleri’nin, ‘MTA Oruç Reis’ araştırma gemisine refakat ve koruma görevine, ilk günkü kararlılıkla ve aynı gemilerle devam ettiğini belirtti.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Deniz yetki alanlarımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizin yılmaz ve kararlı koruyucuları Türk Deniz Kuvvetleri, MTA Oruç Reis araştırma gemimize refakat ve koruma görevine ilk günkü kararlılıkla ve aynı gemilerle devam etmektedir” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu