ManşetSiyasetTürkiye

Erdoğan, Putin ile görüşmek üzere Rusya’ya gitti

T.C Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TC-TRK" uçağı ile saat 11.15'te, Rusya'nın Soçi kentine gitti.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi Uluslararası Havalimanı’nda, Krasnador Bölge Vali Yardımcısı Aleksandr Ruppel, Soçi Belediye Başkanı Aleksey Kopaygorodskiy, Rusya Dışişleri Bakanlığı Devlet Protokolü Genel Müdürü İgor Bogdaşev, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Novorossisk Başkonsolosu Fırat Bayar ve büyükelçilik personeli tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Soçi’ye geldi.

Erdoğan- Putin görüşmesinde en ağırlıklı konu, Suriye’nin İdlib bölgesinde son dönemde yaşanan askeri hareketlilik ve hava operasyonları olacak.
Ancak iki liderin Soçi buluşması, İdlib başta olmak üzere bölgesel konuların da ötesinde bir önemde görülüyor. Bunun en önemli nedeni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantısı için gittiği ABD’den, Ankara’nın hem Washington hem de Moskova ile ilişkilerini etkileyecek önemde mesajlar vermesi.
Türk ve Amerikan basınına verdiği demeçlerde, Biden yönetimini Kuzey Suriye’de Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adı altında YPG/PKK’ye destek vermekle suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yönetimle gidişatın “hayra alamet olmadığını” kayda geçirmişti.
Amerikan güçlerinin Afganistan’dan olduğu gibi Suriye’den çekilmesini tercih ettiğini belirten Erdoğan, Rusya ile ilişkileri ise “Putin bize hiç yanlış yapmadı” sözleriyle övmüştü.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu