ManşetTürkiye

Erdoğan: Türk Milleti tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyen Ermenistan’ın, bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kere daha gösterdiğini söyledi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyen Ermenistan’ın, bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kere daha gösterdiğini söyledi.

“Türk milleti her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır” diyen Erdoğan, Ermeni halkının, kendilerini felakete sürükleyen yönetimlerine ve onları bir kukla gibi kullananlara karşı geleceklerine sahip çıkmaya davet etti.

Erdoğan, tüm dünyayı işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede Azerbaycan’ın yanında yer alma çağırdı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Azerbaycan’a yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyen Ermenistan, bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kere daha göstermiştir. Türk milleti her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan’ın tahrikkar saldırganlığı karşısında gerekli ve yeterli bir tepki ortaya koyamayan uluslararası toplumun çifte standardını bir kez daha gösterdiğini söyleyerek, tüm dünyayı işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede Azerbaycan’ın yanında yer alma çağırdı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonda görüştüklerini de belirten Erdoğan, Türkiye’nin tek millet, iki devlet anlayışıyla, Azerbaycanlı kardeşleri ile dayanışmasını güçlendirerek sürdüreceğini aktardığını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu