ManşetTürkiye

Erdoğan’dan İçişleri Bakanı Soylu’ya destek

Partisinin grup toplantısında konuşan T.C Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkede mikserler var. Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların hedefinde güven ortamından duyulan rahatsızlık var. İçişleri Bakanımızın yanındayız" dedi.

T.C Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Sedat Peker’in iddiaları ve iç siyasi gündeme ilişkin açıklamaları merak ediliyordu.

“Sözde babaların racon kestiği Türkiye geride kaldı”
Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, “Suç örgütlerini, 19 yıl boyunca, ellerindeki tüm imkanları alarak birer birer çökerttik. Bir dönem sözde babaların racon kestiği Türkiye’yi hukuktan başka bir yöntemin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik. Uyuşturucu ile mücadele ederken kimsenin gözünün yaşına bakmadık. 5 yılda organize suç örgütlerine karşı 1700’e yakın operasyon yapıldı. Dünyada uyuşturucu suçlarına en ağır cezaların verildiği ülkelerin başında Türkiye gelmektedir” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu’ya destek
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iddialarına ilişkin değerlendirmeleri merak edilen Erdoğan, “Ülkede mikserler var. Süleyman Soyluyu hedef alan saldırıların hedefinde güven ortamından duyulan rahatsızlık var. İçişleri Bakanımızın yanında olacağız. Ülkemizde yıllarca Başbakanlık, Meclis Başkanlığı yapmış Binali Yıldırım’ın da oğlunun hedefe alınması asıl hedefi gösteren başka bir işarettir. Arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik saldırılara müsaade etmediysek buna da müsaade etmeyeceğiz. Suç örgütü mensuplarını dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar takip ediyoruz. Ülkemize getirip yargıya teslim edilene kadar peşini bırakmayacağız. Tüm yalan ve iftiralar araştırılıp ortaya dökülecektir.” ifadelerine yer verdi.

T.C Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Binali Yıldırım arkadaşımızın da oğlu üzerinden hedefe alınması, asıl niyeti gösteren bir başka işarettir” dedi.

Erdoğan muhalefetin erken seçim talebiyle ilgili, “Boşuna uğraşmayın, seçim Haziran 2023’tür. Seçimin 2023’te yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen, erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları açık.” açıklaması yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu