GenelManşetSağlıkTürkiye

Erdoğan’dan ‘kontrollü normalleşme’ açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takviminin uygulanmaya başlanacağını belirterek ''Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir" dedi.

Corona virüs tedbirleri kapsamında 17 günlük tam kapanma süreci 17 Mayıs Pazartesi günü bitiyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takviminin uygulanmaya başlanacağını belirterek ”Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz” dedi.

Erdoğan açıklamasına şöyle devam etti;

”Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz. Aldığımız tedbirleri vatandaşımızın işine, aşına, ekmeğine zarar vermeyecek esneklikte uygulamaya özen gösteriyoruz. Sağlık hizmetlerindeki başarısını sosyal ve ekonomik desteklerle taçlandıran Türkiye, kendini kriz ikliminin dışında tutabilmiştir. Yeni yatırım ve istihdam arayışlarındaki yükseliş başta olmak üzere pek çok gösterge, ülkemizi aydınlık yarınların beklediğine işaret ediyor”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu