Güney KıbrısKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Erdoğan’dan Maraş açıklaması, “Artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kapalı Maraş bölgesine ziyaretleri sonrası açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kapalı Maraş bölgesine ziyaretleri sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın açıklamasından satır başları şu şekilde: 

“Kıbrıs Türkü bayramını kutlamaktadır. Kıbrıs Türk halkı barış içerisinde yaşamına devam ediyor. Yıllardan beridir Güney Kıbrıs’la bir görüşmeye varamadık. Hala daha izolasyonlarla engellemelere rağmen Türkiye’nin katkılarıyla yaşamımızı sürdürüyoruz.

Birazdan Acil Durum Hastanesi’nin açılışını da gerçekleştireceğiz. KKTC’yi geliştirme çabaları çerçevesinde 46 yıldır kapalı durumda muhafaza edilen Maraş’ın bir bölümü artık açılmaya hazır.

Güven artırıcı önlemler bağlamında masaya gelen Kapalı Maraş’ın açılması ve eski mal sahiplerinin de buraya gelip mallarına ve mülklerine sahip çıkması artık insani bir haktır. Biz bu adımı insanlık için attık. Burada 46 yıldır bir hayalet şehir var. Buradaki mal ve mülk sahipleri gelerek TMK üzerinden malları kendilerine iade edilebilir. Bizim yolumuz, barış, huzur yoludur.”

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şu şekilde: 

“Sizlerle KKTC’nin 37. Yıldönümünde bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz. Kapalı Maraş’ı gördükten sonra, Kapalı Maraş bölgesinin bu kadar yıldır neden kapalı tutulmuş olması düşündürücüdür. Taşınmaz Mal Komisyonu’nun da devreye girmesiyle, buradaki mal sahiplerine bedeli ödenmek suretiyle buralar sahiplerini bulur ve burada sorun çözülür.

1974’ten 2020’ye kadar buralar olduğu gibi kalmış. Biz artık bir adım atmak istiyoruz çünkü uluslararası bakış hiçbir zaman KKTC’yi adil bir paylaşımda muhatap almamıştır.

Güney Kıbrıs’ı AB’ye üye yapanlar KKTC’yi mahkum etmişlerdir. Bu adaletsizlikleri hazmetmek mümkün değildir. Artık kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Yeni bir süreç başlamıştır. Buranın gerçek sahipleri bellidir. Bedeli neyse ödenir. Gerçek sahiplerine kavuşacaktır.

Sayın Ersin Tatar’a teşekkür ediyorum. Atılan tüm adımlarla onlarla birlikte hareket edeceğimizi vurgulamak istiyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu