KıbrısManşetSiyaset

Erhan Arıklı: Kabloyla elektrik ne pahasına olursa olsun buraya gelecek

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, suyun ardından elektrikte de Türkiye'ye bağlanılacağını ifade ederek, "Kabloyla elektrik ne olursa olsun, ne pahasına olursa olsun buraya gelecek" açıklamasını yaptı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, CTP Milletvekili Filiz Besim’le CTP Milletvekili Salahi Şahiner’in konuşmalarına yanıt verdi.

Besim’e yanıt Arıklı, çam kese böceği ile mücadelede önemli adımlar atıldığını belirterek yapılanları anlattı, Orman Dairesi’nin tüm araçlarının çalışır vaziyette olduğunu ekledi.

Türkiye’den kalkan helikopterin de ülkedeki yangına 20 dakikada müdahale edebildiğini anlatan Arıklı, helikopterin burada konuşlanması için de gerekli girişimleri yaptıklarını söyledi.

“AKSA BAŞIMIZA BELA İSE BU BELAYI BAŞIMIZA SARAN SİZSİNİZ”

Şahiner’e de yanıt veren Bakan Arıklı, “AKSA başımıza bela ise bu belayı başımıza saran sizsiniz” dedi ve Kalecik 2 sözleşmesini eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer’in imzaladığını hatırlattı.

2030 yılında jeneratörlerin yasaklanacağını, fuel-oilin artık kullanılmayacağını anlatan Arıklı, “2030’da kullanılması yasaklanacak jeneratörlere biz neden yatırım yapalım?” diye sordu.

“Kabloyla elektrik ne olursa olsun, ne pahasına olursa olsun buraya gelecek. Sudan sonra elektrikte de Anavatan’a bağlanacağız” diyen Arıklı, arz güvenliği sağlandıktan sonra da güneş enerjisinden mümkün olduğunca faydalanacağını ve üretilen fazla enerji satılarak para kazanılacağını anlattı.

Bakan Arıklı’nın konuşması sırasında CTP Milletvekili Sami Özuslu yerinden söz alarak, T&T’nin 92 milyonluk borcunun nasıl ödeneceğine dair detay istedi.

Arıklı, borcun faizlerinin ödenmesi kaydıyla yapılandırılarak ödeneceği tahminini iletti.

Yeniden söz alan Şahiner, Arıklı’ya Kalecik 3 Sözleşmesi’nde kablo ile elektrik geldikten sonra KKTC’de bütün enerjinin kabloyla sağlanacağının yazdığını vurguladı ve bu yüzden güneş enerjisinden faydalanamayacağını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu