KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: 5+1, ‘Rum tarafı BM kararları çerçevesinde çözüm isterken, Türk tarafı bunu istemiyor’ denmesi için mi yapılıyor?

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, "Anastasiadis 'ben federasyondan başka bir şey görüşmem' diyor. Tatar ise iki devletli çözümden başka bir şey görüşmeyeceğini söylüyor. Bu durumda toplantı BM'nin 'Rum tarafı Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde bir çözüm isterken Türk tarafı bunu istemiyor' demesi için mi yapılıyor?" diye sordu

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs sorunu ile ilgili ‘tutanaklardan seç beğen al’ yapıldığını ancak tarafların görüşlerinin basına yansıdığını ifade etti.

BM Genel Sekreteri Guterres’in, “Güvenlik Konseyi’nin bana verdiği yetki federasyon ama bu, gayri resmi toplantıda tarafların diledikleri görüşleri dillendirmelerine engel değil” sözlerini anımsatan Erhürman, Anastasiadis’in ise ‘federasyondan başka bir model görüşmem’ şeklindeki ifadelerini hatırlattı.

5+1 gayri resmi toplantısının, “BM’nin Rum tarafı Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde bir çözüm isterken Türk tarafı bunu istemiyor demesi için mi yapılıyor?” diye soran Erhürman, Kıbrıs Türk halkının geleceği açısından temel sorunun bu olduğunu vurguladı.

Erhürman’ın söz konusu paylaşımı şöyle:

“Kıbrıs sorunu ile ilgili olarak ‘tutanaklardan seç beğen al, işine gelen kısmı kamuoyuyla paylaş’ oyunu devam etse de, tarafların görüşleri basına yansımaya başladı. Sn. Guterres, Güvenlik Konseyi’nin bana verdiği yetki federasyon ama bu, gayri resmi toplantıda tarafların diledikleri görüşleri dillendirmelerine engel değil diyor.

Sn. Anastasiadis ben federasyondan başka bir şey görüşmem diyor. Sn. Tatar ise iki devletli çözümden başka bir şey görüşmeyeceğini söylüyor. Bu durumda bu toplantı BM’nin Rum tarafı Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde bir çözüm isterken Türk tarafı bunu istemiyor demesi için mi yapılıyor? Kıbrıs Türk halkının geleceği açısından temel soru bu!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu