KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Alın size hükümet, saldım çayıra Mevlam kayıra

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, muhaceret tüzüğü değişikliği ile gündeme gelen 'inanç turizmi' konusunda Kutlu Evren ve Fikri Ataoğlu'ndan gelen farklı açıklamaları işaret ederek, "Kimin ne yaptığı belli değil! Alın size hükümet" yorumunda bulundu

“İnanç turizmi” adı altında, dini ziyaret amacıyla ülkeye gelenlere bir yıla kadar oturma izni verilmesi konusuyla ilgili İçişleri Bakanı Evren kararın Şeyh Nazım Dergahı’nı ziyaret edenler için alındığını ifade etmiş, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise muhaceret tüzük değişikliğini, inanç turizmi kapsamında değerlendirmenin doğru olmadığını; Kutlu Evren‘in, muhaceret tüzüğü değişiklik kapsamında olan konunun, inanç turizm olarak nitelendirmiş olmasını sürçülisan olarak addettiğini söylemişti.

Konuyla ilgili CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak tepki gösterdi.

Erhürman, “İçişleri Bakanı dergaha gelecek yabancı uyruklulara oturma izni vermeye ‘inanç turizmi’ adını veriyor. Tüzük Bakanlar Kurulu’ndan geçiyor ama Turizm Bakanı’nın bundan haberi yok; bu durumu ‘kabul edilemez’ bulduğunu açıklıyor” diyerek, kimin ne yaptığının belli olmadığını söyledi.

“Alın size hükümet, saldım çayıra Mevlam kayıra” ifadelerini kullanan Erhürman, hükümetin yönetemediğini işaret etti.

Erhürman’ın paylaşımı şöyle:

“İçişleri Bakanı dergaha gelecek yabancı uyruklulara bir yıla kadar oturma izni vermeye ‘inanç turizmi’ adını veriyor. Tüzük, Turizm Bakanı’nın da bulunduğu Bakanlar Kurulu’ndan geçiyor. Ama nasıl oluyorsa Turizm Bakanı’nın bundan haberi yok. Sonrasında Turizm Bakanı, bu durumu “kabul edilemez” bulduğunu açıklıyor. Kimin ne yaptığı belli değil! Alın size hükümet! Saldım çayıra Mevlam kayıra! Yönetemiyorsunuz.”

“PLAN YOK KOORDİNASYON YOK”

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nun turizm açılımı konusunda üst komiteye serzenişte bulunmasını da eleştiren Erhürman, “”Turizm Bakanı turizmin açılması konusunda Üst Komite’ye serzenişte bulunuyor. Kendisinin elinden geleni yaptığını, Başbakanla da konuştuğunu anlatıyor. 10 gün sonrası için açılımdan söz ediliyor ama ortada ne bir plan var, ne kimin, nasıl gelebileceği belli! Dolayısıyla bu yönde bir tanıtım-bilgilendirme de yok!

2019 yılında 969 milyon dolar gelir getiren, turizm emekçilerinin, esnafın açılmasını dört gözle beklediği bir sektör. Plan yok, koordinasyon yok, kimin ne yaptığı belli değil! Saldım çayıra Mevlam kayıra! “Hükumet” denilen yapı bu!!! #yönetemiyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu