KıbrısManşetSiyaset

Erhürman: Başbakan Kamu bankalarını yönetemiyor muydu?

 CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Vakıflar Bankası ile Kooperatif Merkez Bankasının Turizm Bakanlığı ile ilişkilendirilme gerekçesini sordu.  

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis’te yaptığı konuşmada, hükümete, ihaleler başta olmak üzere eleştirilerde bulunarak, “Ülkede nasıl bir kafayla işler yapılıyor, akıl alır değil… Açılan her ihale iptal edilir, geri çekilir, mahkemeden döner. Ülkede dingil koptu” dedi.  

Erhürman, Meclis genel kurulunda iç tüzüğün 62. Maddesi üzerine “Son siyasi gelişmeler” konusu başlığı altında söz aldı. Erhürman, hükümetin son bir hafta içerisinde ülkede yaşattıkları üzerine sevmediği bir başlık hakkında konuşma yaptığını ifade ederek,  Vakıflar Bankası ile Kooperatif Merkez Bankasının Turizm Bakanlığı ile ilişkilendirilme gerekçesini sordu.  

Seçim üstü olan bu gelişmenin “Başbakanlığın bu bankaları yönetemediği, Turizm Bakanının daha iyi yöneteceği, yerel seçimler öncesi istihdam yapılacağı, kredi olanakları sağlanacağı” gibi iddiaları beraberinde getirdiğini savunan Erhürman, bu konuda hükümetten açıklama istedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu