KıbrısManşet

Erhürman: Ben artık CTP başkanı değil tüm yurttaşların Cumhurbaşkanıyım

Kıbrıs Türk halkı, Cumhurbaşkanını belirlemek üzere bugün oy kullandı. Resmi olmayan sonuçlara göre KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu. Cumhurbaşkanı seçimlerinin sona ermesi sonrasında açıklama yapan, “Ben artık CTP başkanı değil tüm yurttaşların Cumhurbaşkanıyım” dedi.

CANLI AKTARIM: CEREN ERCİH – ELİF DÜLGER

Kuzey Kıbrıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerini önde tamamlayan Tufan Erhürman, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Tufan Erhürman, gösterilen destek için halkına teşekkür ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Erhürman, “Bu seçimi Kıbrıs Türk halkı olarak hep birlikte kazandık, bundan sonra da hep birlikte yöneteceğiz” dedi.
Tufan Erhürman’ın açıklaması şu şekilde;
Gösterdiğiniz çaba için hepinize yürekten teşekkür ederim. Halkımızın her bir yurttaşına şükranlarımı sunuyorum. Halkımız şunu bilmeli: Bu seçimi Kıbrıs Türk halkı olarak hep birlikte kazandık. İlk günden beri “hep birlikte kazanacağız, hep birlikte yöneteceğiz” demiştik.

CTP’li tüm yoldaşlarıma, “sarı karıncalar”ımıza, TDP’de bizimle büyük bir özveriyle yürüyen dostlarımıza, Gülşah Sanver Manavoğlu’na ve Serdar Denktaş’a teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

Seçim sonuçları gösteriyor ki UBP, DP ve YDP’den de bize teveccüh gösteren vatandaşlarımız oldu. Buradan samimiyetle, oy veren ya da vermeyen herkese teşekkür ediyorum.

An itibarıyla artık sadece CTP Genel Başkanı değilim. Tam bir tarafsızlıkla tüm yurttaşlarımın Cumhurbaşkanı olma sözü veriyorum.

Tüm ilçelerimizde önde görünüyoruz. Biz bir bütünüz, irademiz bir bütündür. Hiçbir ilçemiz bu bütün iradenin dışında bir duruş sergilememiştir. Kardeşliğimiz kazanmıştır ve kardeşliğimiz hiçbir şekilde bozulmayacak.

“Bölünmeyeceğiz” dedik, bölünmedik. “Parçalanmayacağız” dedik, bütünleştik, birleştik. Önümüzdeki 5 yıl boyunca en önemli yol göstericim bu olacak. Cumhurbaşkanlığı tarafsız olacak; eşitliğin ve özgürlüğün bekçisi olacak. “Cumhurbaşkanlığı” terimini, “Cumhurbaşkanı” terimine tercih ediyorum. Çünkü orada hep birlikte olacağız.

Kim hangi partiye mensup olursa olsun, bu toplumun tüm kesimleriyle liyakate dayalı bir şekilde çalışacağız. Meselemiz bu topraklardır, çocuklarımızdır. Onlar için hep birlikte çalışacağız.

Saat 21:30’da Kızılbaş Parkı’nda halkımızla bir araya gelerek bu birlikteliği kutlayacağız. Herkesi oraya davet ediyorum. Gelin, birlikteliğimizi orada bir kez daha pekiştirelim. Oy verip vermemeniz önemli değil, hepiniz davetlisiniz. Bugün sadece kazanmamızı değil, kardeşliğimizi kutlayalım istiyoruz.

Sevgili oğlum Toprak’a, sevgili eşime ve tüm aileme de teşekkür ederim. Her zaman olduğu gibi bu süreçte de yanımdaydılar. Bu, benim için en kıymetli şey.

Halkımla beraber olmak benim için çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti ile yakın istişare içinde çalışacağımızdan da kimsenin kuşkusu olmasın. Dış politikadaki tüm meseleler Türkiye ile iş birliği içinde ele alınacak ve yürütülecek. Toplumumuzun huzuru ve güvenliği her zaman önceliğimiz olacak.

Seçim sürecinde aday olan tüm arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Hep birlikte bir demokratik yarış yürüttük.

Benim halkıma güvenim sonsuzdur. Halkımla gurur duyuyorum. Bu halka mensup olmak benim en büyük onurum, en büyük gururumdur.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu