EkonomiKıbrısManşetToplum

Erhürman: “Biz Kıbrıslı Türklerin yoksullaşmasının ve yoklaşmasının seyircisi olmayacağız”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türk Lirası’ndaki değer kaybının Türkiye’de 'nezle', KKTC’de ise 'zatürre' etkisi yarattığını belirterek, “Biz Kıbrıslı Türklerin yoksullaşmasının ve yoklaşmasının seyircisi olmayacağız!” dedi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama yaparak, hayat pahalılığı oranına dikkat çekti.

CTP Genel Başkanı Erhürman, “Biz de TL kullanıyoruz, Türkiye de. Bizde yıllık hayat pahalılığı yüzde 65,43. Türkiye’de yüzde 38,21. İkisi de resmi rakam!” ifadelerini kullandı.

Erhürman, “TL’nin değer kaybı ve diğer ekonomik gelişmeler Türkiye’de nezle etkisi yarattığında bizde zatürre sonucu doğuruyor dediğimizde anlatmaya çalıştığımız bu” açıklamasını yaptı.

“Şimdi hayat pahalılığı maaşlara ve asgari ücrete yansıyacak” diyen Erhürman, şöyle devam etti:

“Hayat pahalılığının belirlendiği günden bugüne kadar bile hayat daha da pahalılaştı. Zamlar devam etti, edecek. 25 Haziran’dan itibaren gelen ve bundan sonra gelecek olan zamları ancak 6 ay sonra hayat pahalılığı olarak alabilecek çalışanlar. Bu arada maaş artışları tüm ürünlere de zam olarak yansıyor, yansıyacak.”

Erhürman, “Bu döngünün sonucu net: Biz her gün biraz daha yoksullaşacak ve dahası piyasada alışverişe (hatta alım gücü yükselerek) devam eden yabancılar karşısında daha da yoklaşacağız. Stabil bir para birimine endeksli muhasebe sistemine burun kıvırıp, yerine başka hiçbir şey önermeyen “hükümet” de seyretmeye devam edecek! Ama bilinsin ki biz Kıbrıslı Türklerin yoksullaşmasının ve yoklaşmasının seyircisi olmayacağız!” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu